Установени са 6 нарушения, има образувани досъдебни производстваСлужители на ОД

...
Установени са 6 нарушения, има образувани досъдебни производстваСлужители на ОД
Коментари Харесай

Служители на ОД на МВР - Варна провериха над 800 лица, поставени под задължителна домашна карантина

Установени са 6 нарушавания, има формирани досъдебни производства

Служители на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна направиха 812 инспекции на лица, сложени под наложителна домашна карантина, защото са били в контакт със инфектирани с ковид жители или са пристигнали от рискови дестинации, през днешния ден.
Шест досъдебни производства и две инспекции за закононарушения по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс, касаещ неспазване на наложителната карантина след завръщане от рискова страна, са формирани.

Разследванията, стартирани по време на оповестеното изключително състояние поради ковид, са взети на специфичен доклад от Апелативната прокуратура във Варна.

На всички входове и изходи на Варна са ситуирани контролно-пропусквателен пункт, които управляват придвижването на хора, по отношение на последните разпоредби на Националния действен щаб, целящи ограничение разпространяването на COVID-19 на територията на страната.

ОДМВР – Варна предизвестява жителите да пътуват единствено при необходимост на пътуването, наложена от полагане на труд в обитаемото място, здравословни аргументи на пътуващия или негови близки, завръщане на сегашния или непрекъснат адрес. Това се удостоверява с декларация, служебна записка от работодателя или длъжностен документ – карта, медицински документ, документ за идентичност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР