Установени са 40 служители от Пътна полиция и Охранителна полиция,

...
Установени са 40 служители от Пътна полиция и Охранителна полиция,
Коментари Харесай

40 ченгета от Пътна и Охранителна полиция помагали години наред на Георги Семерджиев

Установени са 40 чиновници от " Пътна полиция " и " Охранителна полиция ", които са помагали през последните години на Георги Семерджиев. Това сподели пред " Нова телевизия " основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. Семерджиев е упрекнат за злополуката в София на 5 юли вечерта, при която починаха две млади девойки.

Мъжът избяга от мястото на случая и беше арестуван от отряд " Кобра " в дома му на идващия ден. На 14 юли Апелативният съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение на Семерджиев и го остави в ареста. Той е разследван за шофиране без удостоверение за ръководство на МПС, както и за кражба на гориво от бензиностанция. Справка в полицията демонстрира, че той и различен път е нарушавал закона за придвижване по пътищата.

В хода на следствието Софийската градска прокуратура (СГП) образува досъдебно произвеждане за закононарушение по работа на чиновници от Министерство на вътрешните работи, за които има данни, че са покровителствали обвинения Семерджиев. На 11 юли в Столичната дирекция на вътрешните работи беше формирано дисциплинарно произвеждане против полицайка от Първо районно ръководство (РУ), свързвана с Георги Семерджиев. Служителката беше отстранена краткотрайно от служба.

Спрямо полицайката Симона Радева, която беше засечена в близки връзки с въпросния Семерджиев, е осъществена дисциплинарна инспекция, която до дни завършва и констатацията е за нейното дисциплинарно уволняване, заяви пред " Нова телевизия " основният секретар на Министерство на вътрешните работи. По думите му открити са непозволени дейности от нейна страна, които се показват с помощ по отношение на Георги Семерджиев, в това число и да се укрие.

Петър Тодоров добави, че има констатации за огромна група чиновници на Министерство на вътрешните работи, за които с дейности или бездействия са открити данни за дисциплинарни нарушавания, което е мотив да стартират дисциплинарни производства против тях.

Източник: БТА
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР