Успяхме да направим Военномедицинската академия най-високотехнологичната болница в България, най-добре

...
Успяхме да направим Военномедицинската академия най-високотехнологичната болница в България, най-добре
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Успяхме да направим ВМА най-високотехнологичната болница в България

Успяхме да създадем Военномедицинската академия най-високотехнологичната болница в България, най-добре квалифицираните фрагменти на международно равнище и да образоваме лични фрагменти. Това съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски по време на церемонията по случай 132 години от основаването на Военномедицинската академия.

 

Продължаваме да имаме финансова непоклатимост, която беше завоювана на 1 януари 2018 и оттогава нямаме задължения. Успяхме единствено през тази година да влагаме 18 млн., които са наши лични средства, както и да повишим приходите във връзка с ДМС с 21% и приходите на ВМА с 27% спрямо предходната година, разяснява генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

 

Тази нощ се извърши следващата 12-а чернодробна трансплантация за годината, сподели той.

 

Бъдещето е в още по-големи вложения в региона на техниката, тъй като нашата рекламация и предпочитание остава ВМА да бъде високотехнологична болница. Наблягаме на роботизирана хирургия. Имаме задоволително средства и, без значение от бюджетните разправии сега, ние сме разпределили нашия бюджет от приходите, които можем да влагаме, и ще влагаме в нови технологии и в повишение на квалификациите на нашите лекари и сестри, изясни генерал-майор Мутафчийски.

 

ВМА е притегателно място за работа, само че ще го създадем още по-добро и ще обърнем внимание на периферните лечебни заведения, които имат стратегическо значение, сподели още началникът на ВМА. Чакат ни положителни времена, тези времена ще ги създадем ние, обърна се към сътрудниците си генерал-майор Мутафчийски.

 

По-рано днес бяха поднесени венци пред Паметника на починалите медицински чинове.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР