Успокоението на цените, което се наблюдава през последните два месеца,

...
Успокоението на цените, което се наблюдава през последните два месеца,
Коментари Харесай

Търговци: Държавата репресира, за да намалим цените на стоките

Успокоението на цените, което се следи през последните два месеца, значително беше за сметка на комерсиалните маржове. Каквито и старания да поставят за понижаване на инфлацията търговците на дребно, в последна сметка техните благоприятни условия да вършат това са лимитирани. Това съобщи ръководителят на Сдружението за съвременна търговия Николай Вълканов пред Bloomberg TV Bulgaria.

Има съгласуван, солиден напън от целия наказателен държавен уред върху комерсиалните вериги с цел да се намали инфлацията в страната, без да има разбирането, че тази инфлация е артикул на доста комплицирани и сложни аргументи и тя не е изолирано събитие ", съобщи Вълканов.

Той означи, че високите цени на силата и неналичието на работна ръка затрудняват производството на оранжерийни плодове и зеленчуци. А в това време вносът е усложнен, тъй като инспекциите се бавят по границите с дни, да вземем за пример. По думите му би трябвало да се проследят проблемите освен при крайния търговец, само че и по веригата обратно.

Според Вълканов сега у нас има интервенция на свободния пазар, а задачата на натиска е участието в Еврозоната.

" С подобен вид брутални практики и намеси няма по какъв начин да убедим който и да било, че тук има пазарна стопанска система. Членство в Еврозоната не генерира внезапно възстановяване на живота. То би трябвало да е придружено с дълбоки промени, които у нас се бавят. Голямата задача занапред следва пред нас ", разяснява ръководителят на Сдружението за съвременна търговия.

Вълканов предвижда поевтиняване при млечните артикули, само че не и при алените меса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР