Успешното бъдеще зависи от натрупването на фундаментални знания. Това каза

...
Успешното бъдеще зависи от натрупването на фундаментални знания. Това каза
Коментари Харесай

Учителка Елиза Папазян: Бъдещето зависи от натрупаните фундаментални знания

Успешното бъдеще зависи от натрупването на фундаментални познания . Това сподели в предаването „ 120 минути “ Елиза Папазян. Тя е преподава математика в учебно заведение „ Луи Брайл “ в София. Там учат деца с нарушено зрение. Елиза също е незряща.

„ Смятам, че полезностите се построяват в фамилията – още от напълно ранна възраст. Семейството би трябвало да построи общочовешките полезности, които, без значение от вяра и нация, са едни и същи. Ако в едно семейство бъде построено почитание към близък, предпочитание за реализиране на дадени неща, би било добре. Всяко дете първоначално реализира мънички неща, само че това за него е огромен триумф “, сподели тя.

„ Всички книги, които съм прочел, са ми обичани. Ако би трябвало да кажа една, другата иска ми се обиди “, сподели Виктор

Учителката счита, че родителите би трябвало да учат децата си да градят, а не да разрушават. Категорична е също по този начин, че в случай че учителите и родителите си подадат ръце, децата им ще реализиран големи триумфи.

„ Близост и доверие се основава мъчно – с непрестанно доказване. Доказване, че ти си почтен и това, което си споделил, е истина. Това би трябвало да вършат и родителите. Всяко мъничко създание усеща дали ти го лъжеш или приказваш истини. Трябва да се дава действителен образец с държанието си “, сподели още Елиза Папазян.

За ексцентричния метод заяви Силвия Спасова в платформата ни ''Аз, репортерът''

Тя твърди, че дилемите по математика са разнообразни – съгласно опциите на децата, само че постоянно има по една, която е предизвикателна, с цел да възпламени у тях желанието за изчисление. „ Карам ги да изчистят най-късото разстояние от столовата до класната стая. Свързвам това с математиката. Използваме за задачата правоъгълния триъгълник “, разясни тя.

Учителката описа ѝ по какъв начин минава всеки неин урок. Надява се, че към момента умее да е забавна и предизвикателна за децата, без значение с какъв обществен статус са те. „ Искаш да научиш всяко дете на нещо дребничко. Това нещо дребно го градиш и когато го постигнеш, в действителност си постигнал нещо огромно. Чувстваш се задоволен “, изясни тя и призна, че учителската специалност е сложна работа.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР