Успешно приключиха изпитанията на първия модернизиран в Турция щурмови самолет

...
Успешно приключиха изпитанията на първия модернизиран в Турция щурмови самолет
Коментари Харесай

Турската авиопромишленост модернизира съветски летящ танк от Студената война

Успешно завършиха тестванията на първия осъвременен в Турция щурмови аероплан Су-25 на азербайджанските Военновъздушни сили, оповестява Анадолската организация.

Машината, която е самобитен първообраз на плана " Лачин ", към този момент е предадена на бойните елементи, а стартира работата и по останалите от този вид.

Контекст : Су-25 е един от най-успешните бойни самолети за непосредствена поддръжка на сухопътните сили. Конструкцията му е подсилена против обстрел от земята и въздуха, като още в Афганистан през 80-те си завоюва прозвището " Летящия танк ".
 Първият турски безпилотен изтребител
Първият турски безпилотен изтребител излезе тестово на бойното поле

Той ще се движи по-бързо от пътнически аероплан Airbus 320

Електрониката на борда, обаче, остава на нивото на Съюз на съветските социалистически републики, като това лимитира опциите за потребление на съвременни видове въоръжение и интеграция в актуалните военни системи.

Детайли : Азерските Су-25 след модернизацията ще се водят трансформация МЛ (Л от " Лачин " ). Те имат осъвременено съоръжение, което им разрешава да употребяват разнообразни " умни " боеприпаси, като да вземем за пример турската коректируема авиобомба KGK-83. Според военни портали в южната ни съседка е планувана съгласуемост и с крилатата ракета SOM.

Новото въоръжение е съвместимо със стандартите на НАТО.

Модернизацията се прави от турската държавна компания TAI. Тя евентуално стъпва върху експертиза от Грузия. Самолетостроителният цех в Тблиси е произвеждал Су-25 (както и други машини като фронтовия бомбардировач Су-24) по времето на Съюз на съветските социалистически републики, а с израелска помощ през 2001 година полетя първият съчетаем с НАТО Су-25КМ " Скорпион ".

През 2021 година управленията на турската и грузинската компании организираха среща в Тблиси. 2 години по-късно, в небето към този момент е осъвременен в Турция Су-25 - въпреки южната ни съседка в никакъв случай да не е имала на въоръжение сходни самолети.
 KAAN: С този собствен аероплан Турция заменя F-16
KAAN: С този собствен аероплан Турция заменя F-16

Изтребителят от пето потомство се създава от 7 години

Още нещо : България има една ескадрила Су-25К. Те бяха осъвременени в Беларус преди експлоадирането на войната в Украйна. Една от машините обаче се разруши при кацане през септември предходната година и това докара до краткотрайно прекъсване на полетите.

От март предходната година у нас няма експерти от Беларус, които да обслужват самолетите. Така пред нашите Военновъздушни сили назря въпросът кой ще се грижи за машините. Онлайн изданието на в. " Българска войска " при започване на годината писа, че заводът в Тбилиси е вероятен вид. Не е ясно дали в този момент ще може да се търси и оферта от южната ни съседка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР