Успешно приключи работата по проект "Малки местни инициативи", който кметството

...
Успешно приключи работата по проект "Малки местни инициативи", който кметството
Коментари Харесай

Обновиха сградата на кметството в мездренското село Ослен Криводол

Успешно завърши работата по план "Малки локални начинания ", който кметството в мездренското село Ослен Криводол завоюва преди една година.
Проектът предвиждаше саниране и ремонтни действия за възстановяване енергийната успеваемост на постройката на кметството с бюджет 4996.80 лева Сградата е единствената обществено-административна такава в селото. Построена е през 1930 година с непринуден труд и средства, дарени от жителите на обитаемото място. От тогава до през днешния ден не е юридически главен ремонт.
В хода на ремонтните действия, с помощта на дарения от поданици на селото в размер на 2500 лева и в допълнение отпуснати средства от Община Мездра в размер на 2530 лева, е сменена напълно остарялата дървена дограма на постройката с нова ПВЦ дограма.
В постройката, с изключение на кметството и пощата, ще се основат нужните условия за възобновяване и действие на библиотека, читалище и пенсионерски клуб.
Веднага след привършване на дейностите по този план, управата на Ослен Криводол стартира работа и по втория извоюван план към Министерството на околната среда и водите и ПУДООС по Национална акция "Чиста околна среда-2021 година " на тематика "Обичам природата и аз вземам участие ". Темата на плана е "Изграждане на детски център за екологично образование в селото и укрепване на връзката дете-природа ".
Средствата, отпуснати по плана, са в размер на 9954.50 лева и включват само закупуване на материали. Идеята и на този план е хората от селото с непринуден труд да се включат в построяването на детския център, от който ще се употребяват всички поданици и посетители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР