Успешно приключи командно-щабното учение с войски за реално действие Морски

...
Успешно приключи командно-щабното учение с войски за реално действие Морски
Коментари Харесай

Формирования от ВМС проведоха тактическото учение Морски щит 2023

Успешно завърши командно-щабното обучение с войски за действително деяние „ Морски щит - 2023 “, което Военноморските сили(ВМС) организираха от 30 май до 9 юни 2023 година

Тактическото формирование на патрулните сили извърши задания по надзор на корабоплаването, търсене и следене на подводница, отбрана от офанзивите на въздушен съперник с присъединяване на самолети от състава на Военновъздушните сили.

Екипажите организираха тренировки за приемане и предаване на товари по отвесен прийом от вертолет от състава на Военноморски сили и осъществяване на бордова инспекция на кораб-нарушител. Отработени бяха и дейности по образуване на защитите и отбраните на група кораби при прехода им на море и на незащитена котвена стоянка.

Тактическото формирование на противоминните сили организира дейности по търсене и заличаване на дънни и котвени морски мини благодарение на корабни тралове и подводни управляеми апарати. Корабите от състава на формированието организираха и учения по оказване на помощ и буксировка на аварирал транспортен съд със лични сили и средства, приемане и предаване на товари по отвесен прийом от вертолет на Военноморски сили и отразяване на асиметрична опасност от дребни бързоходни лодки.

Тактическото формирование на спомагателните сили извърши задания по осветление на подводната конюнктура в назначен регион с присъединяване на водолази от състава на Военноморски сили и отдалечено управляеми подводни апарати. Бяха отработени процедури по гасене на пожар на транспортен съд, тренировки по товарене и разтоварване на войски и бойна техника от състава на Сухопътните войски на борда на транспортен съд.



В „ Морски щит -2023 “ участваха и бреговите формирования от състава на Военноморските сили.

Флотските свързочници построиха информационен възел за командване на силите на море и на брега и развърнаха полеви лагер, осигурявайки работата на щабните експерти от Командването на Военноморски сили.

Дивизионът за морски специфични интервенции тренира динамична пукотевица с късо и дълго оръжие на къси и пределно къси дистанции през светлата и тъмната част на денонощието, заличаване на мина с гърмеж, осъществяване на парашутен скок с прелет като прийом за инфилтрация в чужд регион и осъществяване на особено разузнаване и директни дейности по неприятелски лагер за подготовка на терористи.

Флотските ракетчици усъвършенстваха добитите качества за обмисляне и осъществяване на тактически дейности за нанасяне на удар по противниковите сили. Военнослужещите от вертолетната авиобаза " Чайка "  изпълниха полети за наблюдаване и търсене на плаващи мини, търсене и избавяне в заложен регион, за десант по парашутен прийом, евакуация на потърпевш и трансфер на товари по отвесен прийом от борда на кораб.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР