Успехите на Москва в активната отбрана през лятото на 2023

...
Успехите на Москва в активната отбрана през лятото на 2023
Коментари Харесай

Русия надиграва Украйна в битката на резервите: ВСУ търпят поражение и губят мотивация

Успехите на Москва в " дейната защита " през лятото на 2023 година може да доведат до сериозен прогрес на фронтовете

КИЕВ САМ ЗАКРИ " ЗЪРНЕНАТА СДЕЛКА ".

Колкото и парадоксално да звучи, само че с терористичната офанзива на Кримския мост Киев на първо място изгаря мостовете, с цел да може да се върнем към „ зърнената договорка “. Защото Украйна в действителност няма потребност от това. Киев не се нуждае от съветския флот, с цел да управлява корабите, които напущат или влизат в Одеса.

Зеленски, в противен случай, би желал да има мореплаване, което не се управлява от Русия, в което той може, от една страна, да печели пари от търговията със зърно, а въпреки това, да внася оръжия и военно съоръжение в своите пристанища.

Ще бъдат направени опити за продължение на корабоплаването, заобикаляйки Русия. Киев по принцип е податлив към сходни провокации. Спомняте си по какъв начин при Порошенко се пробваха да пробият Керченския проток с три военни катера, само че бяха арестувани. И по какъв начин тогава щяха да пуснат сякаш различен ескорт, като поканиха и интернационалните наблюдаващи.

Атаките против пристанищната инфраструктура са единствената вярна линия на държание, която нашата военна машина може да има в този момент. Трябва по всевъзможен метод да спрем опасността от импорт на военно съоръжение по море в Украйна.

Но „ зърненият кулоар “ не е единственият воден маршрут към Украйна. Има пристанища на река Дунав - Измаил и Рени. И можете да стигнете до тях, без да навлизате в териториалните води на Украйна, откъм Румъния. По време на действието на „ зърнената договорка “ товаропотокът през тези уреди беше доста по-голям, в сравнение с през черноморския кулоар. Затова ще би трябвало да обърнем внимание на тези два обекта - първите удари по Рени бяха нанесени още в понеделник вечерта.

Украйна към този момент непосредствено заплашва корабоплаването в нашите териториални води. И на тази опасност би трябвало да се отговори доста сурово. Да се лиши по какъвто и да е метод Украйна от опцията да влезе в Черно море, с цел да нанася каквито и да е удари.

Защото през днешния ден за тях е значимо преди всичко да създадат Крим остров и те ще продължат да се пробват да пресечен всички наши логистични вериги към полуострова. Сега Киев е забоксувал в своето „ контранастъпление “ значително с помощта на нашата артилерия. И за тях е значимо да нарушат доставките на муниции на фронтовите линии - на Запорожкия фронт, преди всичко. Оттук и опитите за ампутиране на Крим.

КОНТРАСТУП “ НАОПЪКИ

Нека да разгледаме предната линия. Какво имаме:

- „ Боденето “ в региона на Антоновския мост, което към момента няма стратегически темперамент.

- В региона на Каховското водохранилище (във Василиевско направление), въоръжените сили на Украйна както тъпчеха към Пятихатки, по този начин и се тъпчат. Смениха тактиката, към този момент не се забиват в танкови клинове, в този момент влизат 20-30 души пеша и остават там вечно.

- Ореховское направление - безкрайни борби в региона на Работино, там няма сериозен прогрес.

- Времевиевската издаденост - както продължаваха борбите към Урожайное по този начин и не престават да си вървят.

- Артьомовското направление. Те се пробваха и даже съумяха да завладяват една от стратегическите отбранителни позиции на запад от Клещеевка, само че бяха изхвърлени оттова, ние още веднъж направляваме височините, не съумяха да осъществят огневи надзор над Артемовск.

- А в региона на Соледар към този момент врагът като цяло мина към миниране на позициите пред себе си. Това значи, че те явно няма да напредват по-нататък по северния фланг на Бахмут.

- Даже няма да приказвам за Сватовския рубеж - от Кременная до границата с Белгородска област. В Краснолиманско направление натискаме, и то съществено, боевете към този момент се водят при селището Торское. Това е половината път до Красни Лиман. Близо до Купянск нашите елементи към този момент са в непосредствена видимост на града.

Наскоро Министерството на защитата разгласява известие, съгласно което за един ден успяхме да навлезем на фронта с 1 километър и да го разтеглим (т.е. да разтеглим плацдарма) с 2 километра. Има информация за пробива на фронта при Сватово, където нашите елементи са напреднали 6 километра и са разширили плацдарма с 10 километра. Това са големи дистанции за това, което назоваваме " дейна отбрана ". Украйна в никакъв случай не се е движила на такива дистанции за един ден.

ПРЕМИЛАНЕ НА ЩУРМОВИТЕ БРИГАДИ

За какво приказва всичко това? Факт е, че Украйна употребява своите запаси доста нерационално. И в този момент има същинска борба на запасите и в тази борба имам цялостното чувство, че надминаваме врага. Те са принудени да отклонят запасите от евентуално главната си линия за нахлуване - към Мелитопол и Бердянск към Крим - към Артемовск, към Красни Лиман, към Купянск. И даже, по отношение на променилата се обстановка в Беларус, те са задължени да трансферират някои бригади на север.

Украйна се опита да откри някаква междина в отбраната ни, с цел да изтеглим запасите си към нея. Но се оказва, че с нашите запаси, които, става известно, имахме, надиграхме врага, укрепихме тези области, в които намерихме уязвимост, и започнахме ние да ги пробиваме. Сега приказвам за направленията Краснолиманск и Купянск.

Къде са тези бригади от въоръжените сили на Украйна, които бяха подготвени като десантно-щурмови бригади, които трябваше да пробият нашата защита и да отидат по-нататък, към Азовско море и Крим? Къде са всички тези сили? Да, тъкмо по този начин, в този момент те са завлечени и разпънати по цялата фронтова линия и постепенно се смилат и в Запорожие, и при Артемовск, и при Купянск и Красни Лиман.

Ако нещата продължат по този начин, може би ще би трябвало да издържим още месец или месец и половина и тогава за Украйна всичко може да стартира да се оформя напълно не доста добре. До есента, на евентуално, може да настъпи избран преломен миг, по време на който съветската войска ще премине в контранастъпление.

СЛОМЯВАНЕ

Има още един значим миг – психически. От една страна, нашите войски, сполучливо защитаващи се, покачват своя морал. Това е доста значимо, когато боецът усеща, че може да побеждава, когато има спортно-ловджийска пристрастеност.

И в това време, в случай че погледнем Украйна, тогава не би трябвало всичко да е доста добре с тяхната мотивация там в този момент. Понеже няма триумфи, загубите са големи, хващат подлежащи на готовност по улиците, в кафенетата, по плажовете, избутват ги след три дни на фронтовата линия и, несъмнено, политическото и моралното положение на хората там става все по-зле и по-зле.

И колкото по-нататък, толкоз по-зле ще бъде. Веднага щом този срив в мозъка най-сетне се появи, когато волята на врага за победа е потисната от нашата воля за победа, тогава, коства ми се, просто би трябвало да пристигна повратната точка. Заедно с квалифицираните запаси и техника, доставени от нашата отбранителна промишленост.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР