Успехът на българското председателство на ЕС е категоричен. Така президентът

...
Успехът на българското председателство на ЕС е категоричен. Така президентът
Коментари Харесай

Плевнелиев прогнозира, че Румен Радев няма шанс за нов мандат

Успехът на българското председателство на Европейски Съюз е безапелационен. Така президентът на България в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев отговори на мненията на сегашния държавен глава по този мотив.

" От един държавен глава се чака да бъде доблестен, необятно скроен, обективен, да работи за положителното име на България по света. Не му отива да всява подозрения, да приказва лъжи. Всички европейски водачи и водачите в района благодариха на българското държавно управление за постигнатия триумф. Единствен Радев омаловажи постигнатото, търсейки на ниска цена пиар ", сподели Плевнелиев в изявление за " 24 часа ".

По негови думи актуалният държавен глава " си остава военачалник популист и не се потвърждава като президент обединител на нацията ". " Той не построи никаква тежест и никакви контакти на интернационално равнище за разлика от премиера Борисов и държавното управление. Президентът Радев направи несполучливи опити да раздели Европейски Съюз ", уточни Росен Плевнелиев.

Той разяснява и слуховете, че Румен Радев ще сътвори нова партия. " Ако стане по този начин, ще направи огромна услуга на Бойко Борисов. Спомнете си каква беше политическата тежест на президента Първанов и по какъв начин тя фрапантно понижа след основаването на АБВ. Този вид е преференциален за премиера Борисов и за ГЕРБ ", сподели той.

Плевнелиев предвижда, че Радев няма късмет да завоюва идващите президентски избори. " Но сигурно ще играе на идващите избори. И като ги загуби, би могъл да изиграе ролята на обединител на лявото под неговата закрила ", разяснява той.

" Моят съвет към него е следният - в политиката не е значимо по какъв начин влизаш, а по какъв начин излизаш. Почти всички политици позволяват баналната неточност да преиграят с властта. Радев е в същата група ", сподели още президентът Плевнелиев. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР