Успех за демокрацията и успех за европейска Македония нарече гласуването

...
Успех за демокрацията и успех за европейска Македония нарече гласуването
Коментари Харесай

Заев: ВМРО-ДПМНЕ да уважи волята на гласувалите, в противен случай

" Успех за демокрацията " и " триумф за европейска Македония " назова гласуването в днешния референдум македонският министър председател Зоран Заев. Той чака, че без значение от проведения протест от ВМРО- ДПМНЕ множеството от жителите, които са дали своят вот на извършения референдум, са дали своят вот със „ за ”. Заев даде изказване след провелия се референдум в страната.

„ Гражданите гласоподаваха свободно и почтено. Всеки жител гласоподава по лично предпочитание. Волята на жителите е неприкосновена и би трябвало да бъде уважавана от всички “, съобщи Заев.
Заев чака, че огромното болшинство от жителите са дали своят вот за европейска и евроатлантическа Македония. Според него в този момент волята на жителите от този съвещателен референдум би трябвало да бъде осъществена от политиците. Заев даде обещание да насърчи процесите за евроатлантическата интеграция на Македония.

 Македонският министър председател Зоран Заев БГНЕС
„ Очаквам депутати от ВМРО-ДПМНЕ да уважат волята на болшинството жители, които са дали своят вот през днешния ден. В противоположен случай ще проведем предварителни парламентарни избори незабавно ", съобщи македонският министър-председател.-->

В Македония през днешния ден се организира референдум, на който хората трябваше да кажат дали утвърждават започването на договаряния за участие в НАТО и Европейски Съюз посредством приемането на контракта с Гърция, който бе подписан на 17 юни в Преспа. Допитването има съвещателен темперамент. Решението за конституционна смяна, с която да бъде заменено името на страната на Северна Македония ще бъде взето от Народното събрание.
 Македонският министър председател Зоран Заев БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР