Усмивки, скандирания, аплодисменти и искрена радост. Звучи като церемония по

...
Усмивки, скандирания, аплодисменти и искрена радост. Звучи като церемония по
Коментари Харесай

Бронзът се усеща като злато: Полските волейболисти и церемонията им по награждаване

Усмивки, викания, овации и откровена наслада. Звучи като гала по награждаване на първенец. Само че не е.

На почетната стълбичка след финала на европейското състезание по волейбол за мъже се качи тим, който не взе участие в решителния за купата мач. Играчите на Полша може и да отпаднаха от битката за трофея, само че се окичиха с бронза. При това с гала, която бяха режисирали сами.

Снимка: CEV

" Дружина " -та се реваншира на локалните почитатели в Катовице за изгубения полуфинал с отлична игра против Сърбия в мача за третото място. По време на награждаването всички волейболисти и селекционерът Витал Хайнен се качиха на най-ниското ходило на почетната стълбичка. Настроението им обаче беше най-хубаво.

Снимка: CEV

Церемонията стартира с кълбо през почетната стълбичка. Заради противоепидемичните ограничения, медалите раздаде капитанът на Полша Михал Кубяк, който си сподели блага дума с всеки от състава. Като същински волейболен началник, той награждаваше своите сътрудници, а и треньора. Неговият орден пък му беше връчен от звездата на тима Бартош Курек, който преди този момент изпълняваше ролята на... асистентка.

Снимка: CEV

Поляците получиха още трофей и чек за 150 000 евро. Кубяк вдигаше високо купата и се радваше откровено. Щастлив беше и селекционерът Хайнен, който към този момент съобщи, че ще се отдръпна след европейското. Вероятно това ще сторят и част от по-опитните волейболисти, като Кубяк, Курек, Пьотр Новаковски, Гжегош Ломач, Дамян Войташек.

Снимка: CEV

Поляците са европейски първенци от 2009 година От тогава те прибавиха във витрината си 3 бронзови оценки от шампионата на Стария континент.

Първенец стана отборът на Италия, който победи в трагичен край Словения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР