Усмивката на Ахмед Доган и неговите кариеси в държавната администрация

...
Усмивката на Ахмед Доган и неговите кариеси в държавната администрация
Коментари Харесай

Христо Иванов: Кариесите и усмивката на Доган опоскаха Булгартабак

Усмивката на Ахмед Доган и неговите кариеси в държавната администрация доведоха до това, че " Булгартабак Холдинг " да бъде опоскан и да се сведе до компания с едвам 69 заети. Това разяснява съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов във връзка със обстановката с някогашния цигарен холдинг, който се оказа един от ползвателите на огромни заеми от Българската банка за развиване (ББР).

" Като погледнете броя на заетите, " Булгартабак " към този момент е едно малко и приблизително дружество . По този индикатор дава отговор на условията на ББР, откакто беше обезкостено от Делян Пеевски . Но съгласно едно от условията за кредитиране би трябвало да има иновативност, а тук отвън евентуалната продажба на наслойка и скрап, няма никаква друга ", съобщи той в Благоевград.
 Пеевски няма заеми от ББР, твърди Йордан Цонев
Пеевски няма заеми от ББР, твърди Йордан Цонев

Движение за права и свободи желаят съответни обстоятелства, а не " една жена сподели на пазара "

Христо Иванов напомни, че когато за покупател се появи " Бритиш Американ Тобако " (БАТ) и предложи 250 млн. лв., Движение за права и свободи се опълчи с искане за по-големи гаранции за заетите и опазване на поминъка на производителите на тютюн. След това при ръководството на ГЕРБ при занижени обществени задължения " Булгартабак " беше продаден за 100 млн. лв. на виенска офшорка без опит в производството на цигари . Тогава в ръководството на Агенцията по приватизация бяха двама бъдещи фрагменти на ръководството на ГЕРБ и " патриотите " - актуалният ръководител на Комисия за защита на конкуренцията Юлия Ненкова и министърът на стопанската система до предишното лято Емил Караниколов. Съществуваше и ангажимент за купувача 10 години предметът на активност да не бъде променян.

" Първата индикация за усмивката на Доган е, когато държавни органи стартират да се държат нелогично, обратно на публичния интерес . Приватизацията стана с поддръжката на ГЕРБ. Ненкова като скъп кадър в Комисия за защита на конкуренцията продължава да обслужва всевъзможни сходни усмивки . Когато Доган се усмихне, кариесите му в държавната администрация стартират да го обслужват ", разяснява Иванов и напомни, че мандатът на Ненкова беше продължен с още две години в последните седмици на 44-ото Народно заседание, следено от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация.

" Булгартабак " затваря фабриката в Благоевград, хиляди чиновници остават без работа

Няма формален коментар за момента

" Тези хора се поставят на основни места, с цел да слушкат, папкат и подписват . Те се усещат предпазени, тъй като Доган, Борисов и цялото това задкулисие могат да им подсигуряват, че техният човек в прокуратурата Иван Гешев няма да забележи нищо . Защо прокурорите в червени тоги, които стачкуваха по ведомствена заповед, ги няма тук, в " Булгартабак ", попита той.

След приватизацията " Булгартабак " беше източен и съвсем премахнат, а от някогашния структуроопределящ холдинг са останали единствено постройките. Междувременно бяха продадени марките на БАТ за 100 млн. лв., още толкоз бяха източени като дивиденти. Накрая ББР отпуска заем от 120 млн. лв. срещу разпоредбите си.

" Държавата губи от доходи в бюджета и от неосъществени работни места. Това са наши пари, които излизат от бюджета. Но гласоподавателите на Движение за права и свободи също виждат всичко това. Те знаят за лъжата, че сякаш се грижат за техния занаят. Става въпрос за източване на входа и на изхода благодарение на държавни институции. Това е едно разграбване ", сподели Иванов.
 Христо Иванов: Борисов се пробва да се прави на Доган
Христо Иванов: Борисов се пробва да се прави на Доган

Очакваме да стартират структурирани политически съвещания

Преди година " Демократична България " сезира институциите по следприватизационен надзор, преди да е изминал давностният период за инспекция на осъществяване на уговорките по контракта. Отговорът беше, че проблем няма. Христо Иванов попита за какво мощностите на БАТ са в Румъния, откакто Движение за права и свободи сякаш се грижи за производителите на тютюн , които са техни гласоподаватели.

" Нека идващия път Йордан Цонев да изясни това, когато се хвърля като Зоя Космодемянска на амбразурата, с цел да брани Движение за права и свободи, Пеевски и усмивките на Доган. Но казусът не е Пеевски. Проблемът е в модела ", акцентира той.

" Проблемът е, че Ахмед Доган в циничен съюз с Бойко Борисов може с една усмивка да пренасочи голям обществен запас, да дефинира ориста на хиляди хора, може да трансформира българските държавни институции в ибрици . Затова желаеме промяна и смяна, и по тази причина ще се борим. Затова ще подскачат всевъзможни хора от Движение за права и свободи. Но това за нас постоянно е наслада ", добави Христо Иванов.

" Надяваме се, че настоящето управление на Министерството на стопанска система ще извади колкото може повече истина за далаверата " Булгартабак ", за всички тези разкрития на български публицисти. Българските институции си затварят очите, само че ние съществуваме, с цел да отворим тези очи и да стартират институциите да си правят работата ", посочи още съпредседателят на " Демократична България ".
 Йордан Цонев приказвал с Христо Иванов за прекъсване на реториката и общ програмен кабинет
Йордан Цонев приказвал с Христо Иванов за прекъсване на реториката и общ програмен кабинет

Движение за права и свободи не биха подкрепили партиен кабинет и в 46-то НС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР