Условно наказание получи шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на неправилно

...
Условно наказание получи шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на неправилно
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьор, убил пешеходец във Варна

Условно наказване получи водач, предизвикал по несъобразителност гибелта на погрешно пресичащ пешеходец. 

Инцидентът стана във вечерните часове на на 17 август 2020 година 69-годишният водач Бойчо С. се движел по бул. „ Княз Борис I “  с 50 км/ч. Край автобусна спирка „ Акациите “ пешеходец пресякъл пътното платно на необозначено място. Последвал удар сред него и автомобила, а пострадалият умрял по-късно. Според направената експертиза той е бил със приблизително алкохолно замайване. 

Бойчо е управлявал автомобила си с позволената в региона скорост от 50 км/час. Имал е видимост, бил е на задоволително разстояние и при съответна реакция е можел да избегне конфликта с пешеходеца. 

Подсъдимият е с чисто правосъдно минало и няма други нарушавания като лидер на автомобил. Той съобщи пред съда, че съжалява за случая, който се отразил на живота му. Направил всичко зависещо от него да помогне на потърпевшия и изрази състрадание към околните му.  

Предвид положителните характеристични данни за Бойчо и безупречното му процесуално държание, прокуратурата изиска налагане на минимално наказване. За закононарушението Наказателния кодекс планува „ отнемане от независимост “ до 4 години.

Тричленният правосъден състав на Варненския областен наложи на Бойчо наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, отсрочено с 4-годишен изпитателен период. 

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР