Условията за Шенген ни превръщат в най-големия бежански лагер в

...
Условията за Шенген ни превръщат в най-големия бежански лагер в
Коментари Харесай

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов във фейсбук: България е на трето място по заявления от нелегални мигранти за убежище

Условията за Шенген ни трансформират в най-големия бежански лагер в света, разгласи националистът
Над 100 000 бежанци на година

В момента България към този момент е на трето място по подадени заявки от незаконни емигранти за леговище, разгласи във фейсбук водачът на “Възраждане ” Костадин Костадинов като се базира на Доклад на Агенцията на Европейски Съюз в региона на убежището за 2023 година. Докладът обгръща интервала от 1 януари до 31 декември 2022 година и служи като насочна точка за най-новите процеси в региона на интернационалната протекция в Европа, се показва в документа, като данните са от молби за интернационална протекция, подадени от непридружени малолетни и ненавършили пълноправие лица.

“С признатите от държавното управление ни условия за влизане в Шенген за броени месеци ще станем първата страна в Европейски Съюз, което ще ни трансформира в най-големия бежански лагер в света. А поради дребното и непрекъснато намаляващо население на страната, ще докара и до бърза и необратима замяна на популацията на България ”, написа Костадинов.

Лидерът на “Възраждане ” счита, че с влизането ни в Шенген до 10 години българската страна “нито ще е българска, нито ще е страна ”.

По-рано представен от БНР, Костадинов предизвести за рисковете, в случай че страната ни подпише пакта за емиграция на Европейски Съюз. “С него ще бъдем длъжни да одобряваме бежанци, които влизат най-вече от Турция и се стремят да стигнат до Австрия и Германия, които на процедура са пострадалите страни ”, изясни пред медии във Варна Костадин Костадинов. По думите му, в случай че България влезе в Шенгенското пространство, мигрантите ще могат да се записват тук като първа страна от това пространство. “Ако бъде подписан този пакт, у нас на година ще влизат и ще живеят над 100 000 мигранти, бягащи от своите страни в Азия и Африка ”, сподели Костадин Костадинов и пресметна, че с тази статистика единствено след 10 години България към този момент няма да е с население от българи, а от мигранти.

Из отчет на Агенцията на Европейския съюз в региона на убежището 
От 42 000 молби на деца - 3400 са в България
През 2022 година в страните от ЕС+ бяха подадени 42 000 молби за леговище от непридружени малолетни и ненавършили пълноправие лица - най-вече от 2016 година насам, се споделя в Доклад за 2023 година на Агенцията на Европейския съюз в региона на убежището ((EUAA). Това съставлява нарастване с три пети по отношение на миналата година, което е малко повече от нарастването на общия брой молби (+53 процента). Молбите на жители от единствено две националности, взети дружно, съставляват две трети от молбите на непридружени малолетни и ненавършили пълноправие лица: съвсем половината са подадени от афганистанци (20 000) и сирийци (10 000). Повече от половината от всички молби за интернационална протекция, подадени от непридружени малолетни и ненавършили пълноправие лица са подадени в Австрия (13 000 или 31 процента), Германия (7300 или 17 процента) и Нидерландия (4 200 или 10 процента). Както в Австрия и Нидерландия, по този начин и в България (3400), Франция (1000) и Кипър (900), данните за 2022 година са най-високите в исторически проект.
Мариана Тошева, ДАБ: Трябва ремонт на центровете за мигранти
За 2023 година максимален брой молби



Центровете за мигранти се нуждаят от поправки за възстановяване на изискванията за банкет, съобщи пред БНР председателката на Държавната организация за бежанците Мариана Тошева. “Съществуващите центрове са извънредно амортизирани, изключително центърът в Овча купел, където има сигурна зона за непридружени малолетни, само че за там и другите два ни би трябвало финансов запас и имам вяра, че подобен ще бъде пожелан от Европейска комисия ”, уточни Тошева. Тя заяви, че шестте бежански центъра в България са запълнени 75%, като общо са настанени 2563 чужденци, търсещи протекция. Три от центровете са в София, един в Харманли, който е най-големият, и два в Пъстрогор, Свиленград, и село Баня, Нова Загора.

За предходната година у нас са подадени над 20 000 молби за банкет на мигранти. Вече е построена третата сигурна зона в Харманли за малолетни и непридружени лица. Обектът е с финансовата помощ на УНИЦЕФ, приключен е и до края на януари ще бъде оборудван и открит.

За 2023 година в България са подадени максимален брой молби, откогато съществува ДАБ от 31 години, това са 22 515 молби за протекция.

Мариана Тошева разяснява, че у нас има близо 16 000 производства за 2023 година на лица, подали молба за протекция, почнала е процедура, само че в границите на 6 месеца една част от чужденците са напуснали страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР