Условията за правене на бизнес у нас се влошават, показват

...
Условията за правене на бизнес у нас се влошават, показват
Коментари Харесай

Условията за бизнес у нас – по-лоши

Условията за правене на бизнес у нас се утежняват, демонстрират данните на Национален статистически институт. Най-негативни са упованията на компаниите в търговията на дребно, където бизнес климатът спада с 9 пункта вследствие на резервираните оценки и упования на търговците на дребно за бизнес положението на предприятията.

Неблагоприятни са и прогнозите им по отношение на размера на продажбите и поръчките към доставчиците през идващите три месеца.

Влошават се  и упованията в индустрията, където индикаторът се намалява с 3,4 пункта. Оценките на промишлените бизнесмени за актуалното бизнес положение на предприятията са резервирани, като и упованията им за идващите шест месеца се утежняват. Същевременно анкетата регистрира и понижение на осигуреността на производството с поръчки, което е съпроводено с неподходящи упования за индустриалната интензивност през идващите три месеца.

Повече компании афишират банкрут у нас

През август съставният индикатор " бизнес климат в строителството " резервира нивото си от юли. Строителните бизнесмени са най-затруднени от растежа на цените на материалите и несигурната икономическа среда в страната. Все отново те правят оценка актуалната строителна интензивност като удобна, като и прогнозите им за активността през идващите три месеца се усъвършенстват.
 
 istock istock
През август съставният индикатор " бизнес климат в бранша на услугите " се намалява с един пункт, което се дължи на неподходящите упования на мениджърите за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца. Мненията им по отношение на актуалното и предстоящото търсене на услуги са също по-резервирани.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР