Условията за кандидатстване, допустимите сгради и начините за разработване на

...
Условията за кандидатстване, допустимите сгради и начините за разработване на
Коментари Харесай

Представиха програмата за саниране във Враца /снимки/

Условията за кандидатстване, допустимите здания и методите за създаване на планове бяха част от тематиките, които специалисти дискутираха с жители по отношение на програмата за саниране във Враца, оповестиха от общината. 
Заместник-кметът Цветан Стойчков съобщи, че главната цел на срещата е заинтригуваните страни да получат съответна информация по наличен метод. 
Експертът Николай Кибритев показа главните параметри на програмата за енергийна успеваемост. “Това е един от последните принадлежности, който ще обезпечи на  гражданите 100% безплатна финансова помощ за саниране на многофамилни жилищни здания. Същевременно се планува и внедряването на по-висок енергиен клас ” - сподели още Кибритев  и добави, че крайният период за кандидатстване е до 31 май 2023 година.
В рамките на срещата консултантите дадоха отговор на всички въпроси на домоуправители и членове на етажната благосъстоятелност.
Допустими за кандидатиране са: 
- Многофамилни жилищни здания, които са предопределени за непрекъснато обитаване, като минимум 60 на 100 от тяхната разгърната застроена повърхност се заема от жилища;
- имат минимум четири независими обекта на повече от един собственик;
- има решение за кандидатстване по процедурата с болшинство най-малко 67% от идеалните елементи от цялата постройка, взето на общо събрание;
Допустими действия:
-Подмяна на дограма (прозорци, порти, витрини и др.);
-Топлинно уединяване на външни стени, покриви, подове и други:
-Ремонт на общи елементи на системите за отопление, изстудяване и вентилация на постройката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР