Усложнената зимна обстановка на територията на област Русе се нормализира

...
Усложнената зимна обстановка на територията на област Русе се нормализира
Коментари Харесай

Две могили и Борово продължават да бедстват

Усложнената зимна конюнктура на територията на област Русе се възстановява последователно. Във всички осем общини от района не престават възстановителните действия, като най-усложнена е ситуацията в Две могили и Борово, където въведеното бедствено състояние остава.

Община Ветово анулира бедственото състояние, което бе оповестено там от 26 ноември.

Вчера по искане на регионалния шеф Данаил Ковачев за преодоляване на усложнената обстановка в Две могили се включиха военни и профилирана техника. Освен в разчистването на снегонавяванията, военнослужещите помагаха за унищожаване на паднали дървета и клони и обезпечаване на бърз достъп на чиновниците на Електроразпределение – Север до най-проблемните сектори. Екипите от състава на Сухопътните войски, снабдени с водоноска, осигуриха артикули от първа нужда на хората от обитаемоте места в общината.

Към момента към момента напълно без вода е село Обретеник, намиращо се в община Борово. В боровско проблеми с водоподаването има и в Екзарх Йосиф. Същевременно в четири обитаеми места от община Борово не престава да има проблеми и с електрозахранваето. Това са Обретеник, Екзарх Йосиф, Горно Абланово и Волово. В Две могили частични проблеми с водоподаването има в Могилино, Пепелина и Помен. Най-усложнена с електроподаването там е ситуацията в Широково и Пепелина. Към момента на никое място в района не се постанова интервенция от страна на армията. Навсякъде не престават дейностите на екипите на Електроразпределение – Север и ВиК за превъзмогване на следствията.

По последни данни проблеми с електрозахранването не престава да има в към 15 обитаеми места от района.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg