Усложнената ситуация с проливните дъждове и наводненията на много места

...
Усложнената ситуация с проливните дъждове и наводненията на много места
Коментари Харесай

БЧК оказва помощ на засегнатите от наводненията

Усложнената обстановка с проливните дъждове и наводненията на доста места в Северозападна България продължава. От началото на рецесията Българският Червен кръст е в непрекъсната връзка със своите локални структури, които са в непрекъсната връзка с виновните институции в засегнатите общини - регионални управи, кметове, ПБЗН, сътрудници. Представители на БЧК от първите часове са на терен и оказват помощ и подпомагане на засегнатите от наводненията в областите Монтана, Видин, Враца и София-област. Прави се оценка на вредите и се дава най-необходимото.

От запаса на регионалните препоръки на БЧК за бедствия са раздадени минерална вода, подкрепителни закуски, почистващи препарати. В резултат на огледите на място във всички наранени региони и оценката на вредите БЧК неотложно даде 500 литра вода за три детски градини в Етрополе.

Пет тона почистващи, перилни и миещи препарати, дезинфектанти, както и облекла от Централния запас са предоставени посредством Областния съвет на БЧК в Монтана на Берковица и други наранени обитаеми места. Представители на БЧК и доброволци са на място и в петък са раздадени почистващи и хигиенични материали на над 50 фамилии. Поддържа се непрекъсната връзка с локалната власт, кметове и дирекция „ Социално подкрепяне " за установяване потребностите на потърпевшите от наводнението съгласно оценка на потребностите.

За село Лиляче в област Враца бяха предоставени постелъчно долни дрехи, одеяла и облекла.

Главният секретар на БЧК София Стоименова и основният специалист в дирекция „ Мениджмънт на бедствията " в Секретариата на Националния съвет на БЧК Любомир Каракановски посетиха най-засегнатите области дружно с министъра на труда и обществената политика Иванка Шалапатова. Бе изказана признателност за незабавната поддръжка и за осъществените действия на място от БЧК. Министър Шалапатова акцентира, че дейностите на представителите на БЧК за даване на прочувствена и психосоциална поддръжка на потърпевшите са високо ценени.

Дейностите на терен не престават. БЧК следи ситуацията и при нужда има подготвеност да активизира спомагателен запас от бедствения си запас за подкрепяне на най-нуждаещите се.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР