Усложнена остава ситуацията в община Габрово.Основните пътни артерии са проходими

...
Усложнена остава ситуацията в община Габрово.Основните пътни артерии са проходими
Коментари Харесай

Зимната обстановка в община Габрово днес

Усложнена остава обстановката в община Габрово.Основните пътни артерии са проходими при зимни условия, почистени и опесъчени. Затруднения има по второстепенните улици, където е вкарана и тежка техника за разтрошаване на формирания лед тук-там. Допълнително се усложнява и почистването поради спрелите коли по пътните платна. Почистват се регионите на автобусните спирки. Усилия се насочват и към ръзчистване пътищата към дребните обитаеми места.

Екипи на почистващата компания и пожарна сигурност работят на Люляците.

Автобусите на ОПТ извършват градските линии, само че са вероятни закъснения. По график се извършват линиите Севлиево, София, Велико Търново.

Нормален при зимни условия е и достъпът до лечебните и здравните заведения. Пет екипа на Оперативна програма Благоустрояване през днешния ден не престават отстраняването на паднали клони и дървета на пътните платна.

Пътят към Узана остава затворен и през днешния ден екипи на ОПУ ще продължат да работят по почистването му. Проходът Шипка е отворен за придвижване при зимни условия.

Обстановката с обитаемоте места без ток остава без смяна като се изключи кметствата Жълтеш, Торбалъжи, Ясени, Борики, Източник, Драганчета, Малини, Стефановци, както и кварталите Пройновци и Гпадище, електрозахранването е възобновено. Всички спешни екипи на електроразпределителното сдружение работят по повредите на територията на общината, обледяването и вятърът затрудняват работата им.

Днес, 27 ноември е оповестена за неучебен ден за учебните заведения в община Габрово и за детските градини в селата Яворец, Поповци и Враниловци. Учебните занятия в детските градини и ясли в града ще се организират при вземане предвид с усложнената зимна конюнктура.

Безплатно е паркирането във всички зони за платено паркиране в града за деня.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР