Усложнена остава оперативната обстановка на територията на страната, информират от

...
Усложнена остава оперативната обстановка на територията на страната, информират от
Коментари Харесай

Усложнена е обстановката в България след пороите, които я заляха последните дни

Усложнена остава оперативната конюнктура на територията на страната, осведомят от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Те демонстрираха какво е положението на реките след жестоките порои, които заляха елементи от България.

Служители на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, взаимно с представители на локалната власт и доброволци, обезпечават наблюдаване на сериозни точки на водоемите в засегнатите от преваляванията обитаеми места.

Четвърти ден продължава работата на хидромодулът на РДПБЗН – Монтана на язовир „ Христо Смирненски “, чиито благоприятни условия разрешават отвежданата вода да е до 20 куб. метра в минута. Към момента язовирното оборудване не прелива.

Хидромодул на ССОД при СДПБЗН работи на терен. Екипът е предислоциран на язовир „ Клисурица “. Трите моторни помпи работят с оптималните си благоприятни условия от 20 куб. метра в минута и подкрепят следеното изпускане на водата от язовира.

С изключително внимание продължава наблюдението на равнищата на язовирите „ Липница “ и „ Огоста “. И двете хидротехнически уреди се изпускат. Към момента язовир „ Огоста “ разполага със свободен размер.
Във вчерашния ден екипи от Столичната пожарна направиха наблюдаване на река „ Искър “ в регионите на с. Кокаляне, кв. „ Курило “ – гр. Нови Искър и бул.Цариградско шосе –парк „ Врана “.

По данни на НИМХ-МОСВ се чакат обилни по количество превалявания в 16 области. Оранжев код е разгласен за София- град, София област, Пазарджик, Перник, Ловеч, Габрово, Видин, Враца и Монтана. Предупреждение от първа степен и жълт код за превалявания от 20 до 35 л/м2 е разгласен за областите Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Кюстендил, Плевен, Велико Търново и Смолян.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР