Ускорено въвеждане на електронното управление и намаляване на административната и

...
Ускорено въвеждане на електронното управление и намаляване на административната и
Коментари Харесай

Общините искат финансиране за електронно управление

Ускорено въвеждане на електронното ръководство и понижаване на административната и финансова тежест за жителите и бизнеса е един от акцентите в подписаното през днешния ден съглашение сред националното съдружие на общините и държавната власт. Електронното ръководство беше и една от главните дискусионни тематики в 12-та годишна среща на локалните управляващи, която се организира в курорта Албена.

До 2022 година съвсем всички услуги на държавната и общинската администрация би трябвало да се дават електронно.
Хасан Азис, заместник-председател на Националното съдружие на общините в България и кмет на Община Кърджали: Това е хубавата вест и оттук насетне продължава работата сред държавната и локалната администрация за синхронизация.
Според вицепремиера Томислав Дончев най-важно е архивите да влязат в електронен указател, а услугите да се преформатират.
Томислав Дончев, заместник-министър-председател на България: Надявам се от началото на идната година нито една администрация да не ви желае удостоверение за съдимост – в случай че тя желае да ревизира дали сте наказан – достъп до регистъра, ревизира лицето - осъждано или не. Според мен сериозна точка ще бъде идната година.Д-р Емил Кабаиванов, кмет на Община Карлово: Според мен подводните камъни тук са няколко - неналичието на финансов запас от общините, по-късно дали всички общини ще имат експертния капацитет да го осъществят.
Кметовете желаеха финансиране за реализирането на електронното ръководство и подчертаха, че страната им дефинира над 90 отговорности, които не са обезпечени със средства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР