Ускорената еволюция на онлайн търговията през последните месеци оказва се

...
Ускорената еволюция на онлайн търговията през последните месеци оказва се
Коментари Харесай

Онлайн магазините - най-популярните шопинг дестинации за този Black Friday

Ускорената еволюция на онлайн търговията през последните месеци става известно работи и за известността на идната шопинг акция Black Friday, която обичайно се организира в последния петък на месец ноември. Рекордните все още 96% от българите знаят какво съставлява Black Friday, а 72% от тях тази година имат намерение да се възползват от специфичните предложения с понижения и да създадат покупка, сочи изследване на Kantar*.

Онлайн магазините не престават да са първи избор за Black Friday на хората, които считат да се възползват от промоционалните предложения в този ден – 73,7% от евентуалните клиенти* (три пъти повече от предпочитащите физически магазини). В съпоставяне с предходната година и най-вероятно заради пандемията, делът на пазаруващите онлайн се усилва с над 10 пункта.

Проучването дава отговор и на въпроса кои ще са най-търсените артикули на Black Friday. Водеща е категорията Дрехи , към която са се насочили 37.9% от възнамеряващите да създадат покупки по време на шопинг събитието, следвана от Обувки (21,6%) и Малки домашни електроуреди (11,6%). Други категории на фокус за тазгодишния Black Friday са Смартфони и джаджи, Големи домашен електроуреди, Играчки, артикули за бебета, Дом и фон, Ремонт и занимание.

Тенденциите в търсенето се дефинират както от измененията в обществените привички – хората прекарват повече време вкъщи и се грижат за комфорта, здравето и за опцията да извършват елементарно работните си отговорности отдалечено, – по този начин и от характерните потребности на другите възрастови групи. Най-младата група клиенти -18-24-годишните ще търсят главно облекла (50%); при младите родители на възраст 25-34 години максимален растеж бележи категорията Играчки (10.8%);  35-44 година ще се насочат най-вече към облекла, обувки и дребни домашни електроуреди; а 45-55-годишните показват нараснал интерес спрямо предходната година към дребни домашни електроуреди, гуми, ремонт и занимание. Дамите демонстрират желание към облекла, обувки и козметика, до момента в който при мъжете растеж на интереса се регистрира към спортни уреди и преносими компютри.

Пазаруващите онлайн са 78%, което бележи леко покачване по отношение на миналата година, като измежду тях най-активна е групата 25-34 година, следвана от 18-24 година (съответно 91,9% и 85,2% от тях вършат покупки онлайн).

 *Националното представително изследване е извършено по поръчка на eMAG измежду 1027 респонденти на възраст сред 18 и 55 година, живеещи в цялата страна, в интервала 22 октомври – 4 ноември 2020 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР