Усилват охраната на държавната граница. Това съобщиха от пресцентъра на

...
Усилват охраната на държавната граница. Това съобщиха от пресцентъра на
Коментари Харесай

Усилват охраната на държавната граница

Усилват защитата на държавната граница. Това оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата. Със заповед на министъра на защитата Тодор Тагарев и отправено искане от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов се вкарват в допълнение 50 военнослужещи с шест единици пътни транспортни средства с нараснала проходимост.

Усилването на защитата на границата е считано от през днешния ден до 8 ноември

Военнослужещите и техниката се вкарват в допълнение за подкрепяне на органите на Министерство на вътрешните работи при защитата на държавната граница и за противопоставяне на нелегално нахлуване на мигранти на територията на страната.

Участието на Министерството на защитата в подпомагането на органите на Министерство на вътрешните работи по защитата на българо-турската граница и тяхната логистична поддръжка нараства на към 430 военнослужещи.

Армията оказва помощ за защита на нашата граница

“Ако се наложи, ще изпратим и още военнослужещи, съобщи Тагарев. Според него предстоящият мигрантски напън не би попречил на влизането на страната ни в Шенген.

“Мисля, че всички схващат сегашната обстановка и изискванията, при които би трябвало да подсигуряваме защитата на границата. Ще създадем всичко допустимо да я подсигуряваме ”, уточни Тагарев.

 

Проверките на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево ” като външна граница на Европейски Съюз са по-обстойни. Ситуацията на пункта в неделя е спокойна. В прекосяването на българо-турската граница няма никаква основна смяна. Това показват от “Гранична полиция ”.

Засилено обаче е придвижването поради това, че на отмора в Турция или на еднодневна разходка и пазар до по-близките градове оттатък границата отиват към момента доста българи

Военният министър Тодор Тагарев съобщи през вчерашния ден обаче, че България е подсилила границата си с Турция с още 50 военнослужещи, които са причислени към другите 300 души, командировани там от месеци. Причината е предстоящата сухопътна интервенция на Израел в Ивицата Газа и възможен мигрантски напън към страната ни.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР