Усилията за преход към климатична неутралност трябва да отидат отвъд

...
Усилията за преход към климатична неутралност трябва да отидат отвъд
Коментари Харесай

Преходът към климатична неутралност да не се ограничава до намаляване на вредните емисии, призова Румен Радев

Усилията за преход към климатична индиферентност би трябвало да отидат оттатък реализиране на задачите за редуциране на излъчванията на нездравословни газове. Това сподели българският президент Румен Радев в изявлението си на. Форумът, събрал над 130 държавни и държавни ръководители на 1 и 2 декември, се организира в границите на КОП28, предава Българска телеграфна агенция. 

България като източноевропейска страна претърпя забележителен стопански напредък и промяна през последните години. Емисиите парникови газове в страната понижиха с повече от 50 на 100 спрямо базовата година (1988 година – бел.ред. ) – една от най-високите стойности на понижение на излъчванията в Европейски Съюз, сподели президентът.

Той добави, че главното предизвикателство е да се подсигурява резистентност на прехода към климатична индиферентност, без да се излагат на риск стандартът и качеството на живот на жителите и конкурентноспособността на стопанските системи. За превъзмогване на това предизвикателство са нужни систематични новаторски подходи и приложение на последните софтуерни достижения, сподели Радев в речта си. Той добави, че образци на новаторски технологии и планове за декарбонизация се показват в българския павилион на КОП28. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР