Усилията за екипиране на спешно мобилизираните резервисти и увеличаването на

...
Усилията за екипиране на спешно мобилизираните резервисти и увеличаването на
Коментари Харесай

Военновременното производство спасява руската икономика от срив


Усилията за екипиране на незабавно мобилизираните резервисти и увеличението на разноските поради военната компания в Украйна са помогнали на съветското промишлено произвеждане да се възвърне по-лесно от предстоящото след първичния сериозен спад, оповестява Българска телеграфна агенция.

На годишна база през октомври промишленото произвеждане на страната спада с 2,5 на 100, сочат данни на съветската статистически работа. Това е усъвършенстване по отношение на септември, когато беше регистриран спад от 3,1 на 100 и е много над прогнозния спад от 3,8 на 100.

Подобрението идва макар свикването под знамената на 300 000 най-вече работещи мъже и предизвестията от бизнеса за дефицит на работна ръка и засилена икономическа неустановеност.

Руската стопанска система преодоля упованията за стесняване от 10 на 100 поради западните наказания, напускането на западните компании и нарушените вериги на доставки. Според министерството на стопанската система действителният спад на годишна база ще бъде към 2,9 на 100.

" Въздействието на мобилизацията и военните разноски е ясно очевидно в промишленото произвеждане, като по този начин прикрива сериозния спад в гражданските браншове ", съгласно Дмитрий Полевой от инвестиционата компания " Локо инвест ".

Ясен образец за за военновременно произвеждане дава текстилната промишленост, отбелязваща през октомври растеж на годишна база от 11,9 на 100 по отношение на 5,6 през септември и 2,9 на 100 през август. 
Според Россат производството на " работно облекло ", което включва военни униформи, е повишена 2,2 пъти по отношение на октомври 2021 година " При всички случаи динамичността на производството е обвързвана с военните поръчки ", показва Олга Беленкая от компанията за финансови услуги " Финам ".

Според разбор на Ройтерс на бюджетните проекти на Москва за идващите години Русия има намерение да уголемява военните разноски за сметка на тези за обучение, опазване на здравето и пътища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР