Усилията на Вашингтон са последният признак на търкания между Украйна

...
Усилията на Вашингтон са последният признак на търкания между Украйна
Коментари Харесай

САЩ ще настояват пред Зеленски за по-ясен военен план

Усилията на Вашингтон са последният симптом на търкания сред Украйна и нейния най-съществен съдружник. Европейската и американската помощ за Киев в размер на над 110 милиарда $ към момента е спряна, а миналогодишната контраатака на Украйна, подкрепена с американски и европейски оръжия и образование, не съумя да реализира забележителен пробив, пишат още сметовните организации.

 

Официалните лица във Вашингтон са обезпокоени, че разликите сред Зеленски и началника на армията Валерий Залужний забавят напъните за изкристализиране на нова тактика.

 

Зеленски предизвести в сряда, че съмнението на съдружниците „ единствено усилва смелостта и силата на Русия “. В речта си в Литва той предизвести, че противовъздушната защита е на привършване, защото през последните седмици Русия е нараснала ракетните удари.

 

Съюзническите чиновници не престават да се надяват, че помощта може да бъде отпусната до идващия месец, макар че към момента няма признаци за договорка във Вашингтон.

 

В момента украинските военни създават проекти за 2024 година и се обмислят разнообразни разновидности, сподели един от хората. Съединени американски щати желаят да дефинират по какъв начин най-добре да насочат поддръжката си, с цел да оказват помощ на Украйна да се отбрани през идната година.

 

Тъй като е малко евентуално да се стигне до съдбоносен пробив в околните месеци, съдружниците на Киев настояват, че създаването на ясна военна тактика за това по какъв начин да се защитят сегашните позиции и по-късно да се пробият съветските линии е от решаващо значение.

 

Напрежението сред Зеленски и неговия боен шеф се появи през ноември, когато Залужний обществено разказа войната като достигнала до патова обстановка, което подразни президента, който неведнъж е обещавал да прогони съветските сили от своята територия.

 

По-късно Залужний отдръпна мненията си, само че макар формалните изказвания, че управлението е единно, напрежението остана.

Двамата имат различия по отношение на нуждата от понижаване на възрастта за приканване, с цел да се възстановят редиците на армията, където загубите са огромни.

 

През декември Залужний разкритикува бавния ритъм на наборната работа, откакто Зеленски забави подписването на законопроект, който предвиждаше понижаване на възрастта за набиране на бойци. След това кабинетът внесе в Народното събрание нов проектозакон. Зеленски уточни, че украинските военни водачи са поискали да активизират до 500 000 души.

 

Разбира се, напъните на Киев да реализира прогрес на фронтовата линия частично са възпрепятствани от бавните доставки на основни материали, като ракети с по-дълъг обхват и изтребители, а някои съюзнически страни не извършват поетите от тях задължения да дават на Украйна повече оръжия и артилерийски муниции.

 

През последните седмици Русия изстреля едни от най-големите си ракетни удари по време на войната. Според оценката на един от членовете на Групата на седемте съветският президент Владимир Путин може да стане още по-смел, откакто формалността по преизбирането му през март завърши.

 

По-специално противовъздушната защита на Украйна зависи от постоянните доставки от западните съдружници.

 

Съединени американски щати и техните съдружници от Г-7 работят с Украйна и за завършване на по-дългосрочни двустранни задължения в региона на сигурността, които се надяват да приключат през идващия месец.

 

Искането на администрацията на Байдън за разпределяне на 61 милиарда $ помощ за Украйна за тази година се бави от месеци на фона на съпротивата на републиканците в Конгреса, в това число апели за повече изясненост по отношение на проектите на Украйна за продължение на битката.

 

„ Трябва да знаем какъв е техният проект и съм сигурен, че администрацията също упорства за това “, съобщи в сряда сенаторът републиканец от Айова Джони Ърнст. „ Те не могат ясно да кажат по какъв начин наподобява успеха. “

 

Съединени американски щати и Украйна и преди са имали разлики във военната си тактика. Американските чиновници биха предпочели Украйна да концентрира миналогодишната си контраатака върху съсредоточени старания за пробив на съветските линии в Южна Украйна, вместо да разпростира ресурсите си на по-голям фронт.

 

Киев - и някои други съдружници - считат, че методът на Украйна да работи за изтощение на съветските сили и доставки е бил верен, като се има поради, че тя не е имала въздушно прикритие и е щяла да се бори да понесе загубите, които офанзивата без него би предизвикала.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР