Усилията на съдилищата да наложат забрани за дизелови автомобили са

...
Усилията на съдилищата да наложат забрани за дизелови автомобили са
Коментари Харесай

Германски министър критикува недопускането на стари дизелови автомобили на магистрала

Усилията на съдилищата да наложат забрани за дизелови коли са " саморазрушителни " и излагат немския разцвет на заплаха, предизвести немският министър на превоза в петък, откакто още веднъж се развихри битката против замърсяването на градския въздух.
По-рано съд в Есен стана първият, който подреди да се затворят сектори от огромна западна автомагистрала за по-стари дизелови коли, Андреас Шойер жигосах " непропорционалното " решение.
" Съдебните решения като тези заплашват подвижността на стотици хиляди жители. Никой не схваща този саморазрушителен спор ", съобщи Шойер пред Bild, добавяйки, че сходни забрани " не се чуват по останалата част на света ".
Последното решение следва редица сходни решения, които разпореждат градове като Берлин, Кьолн, Франкфурт и Щутгарт да блокират най-замърсяващите дизелови мотори от избрани региони, бият паника водачи в народен мащаб.
Говорител на министерството на превоза съобщи, че разискването се е трансформирало в " мощно прочувствено " в обичащата колите нация, в която автомобилната промишленост е дирек на икономическия напредък и в която работят към 800 000 души.
" Затварянето на автомагистралите лишава на страната ни подвижност ", съобщи представителят пред кореспонденти.
" Мобилността е основата на нашия разцвет, на нашия напредък, на заетостта. Това е което имаме поради под саморазрушаващ се ".
Правителството в Берлин се намира под все по-силен напън да предприеме дейности против възходящите като брой забрани, които бяха подтикнати от абсурда „ Дизелгейт “ за измами с уредите, отчитащи нездравословните излъчвания в изгорелите газове от дизелово гориво.
Измамата първо притисна " Фолксваген " през 2015 година. Тя разрешава на колите да изхвърлят надалеч повече от нездравословния азотен диоксид (NO2), в сравнение с разрешават законните правила, което способства доста за хроничното замърсяване на въздуха в Германия.
Борейки се да отблъсне възбраните, държавното управление се опита да накара немските производители на коли Фолксваген, Даймлер и БМВ да платят за хардуерни преоборудвания, с цел да се почистят моторите, само че мощните титани на коли са създали единствено лимитирани отстъпки в тази посока до момента.
В четвъртък кабинетът промени законодателството, с цел да предотврати възбраните за шофиране в някои градове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР