Усилията на консулската служба са насочени към оказването на помощ

...
Усилията на консулската служба са насочени към оказването на помощ
Коментари Харесай

Консулството ни в Брюксел: Смъртта на българин в китайското посолство е мистерия

Усилията на консулската работа са ориентирани към оказването на помощ на околните на умрелия български жител. Направен е контакт с общинските и болничните управляващи. Близките би трябвало да вземат решение по какъв начин да се подходи към тялото на покойника. Това разяснява пред БТВ Малин Месалски, завеждащ консулската работа към посолството ни в Брюксел.

Как е попаднал в китайското посолство е от конпетенцията на проверяващите управляващи. Направили сме контакт и с погребалната организация, определена от околните. Насочихме ги към процедурните стъпки за безпроблемното репатриране на нашия съотечественик “, добави той.

„ В писмото на Интерпол е записано, че полицейски патрул се е явил на адреса на китайското посолство. За по-подробна информация би трябвало да се изнесе от управляващите, които поддържат връзка с проверяващите. Въпросите по случая се преглеждат извънредно вярно “, увери Месалски.

„ Министерство на вътрешните работи ме уведоми за случая и ме ангажира да се свържа с околните. Това към този момент е направено. Какво е правел българинът в китайското посолство е тайнственост все още. Всяко посолство поставя неимоверни старания, с цел да отбрани територията, която му е дадена “, сподели още представителят на консулството ни в Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР