Усилията на българското правителство се разбират и подкрепят, заяви премиерът

...
Усилията на българското правителство се разбират и подкрепят, заяви премиерът
Коментари Харесай

Премиерът от Страсбург: Усилията на българското правителство се разбират и подкрепят

" Усилията на българското държавно управление се схващат и поддържат " , съобщи министър председателят Николай Денков , който взе участие в спор с евродепутатите в Европейския парламент в Страсбург. В дебата участваха множеството от българските евродепутати от всички политически групи.

Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) съобщи, че България има проевропейско демократично и предвидимо държавно управление, “основно посредством и на държавническото държание на ГЕРБ и нейния ръководител господин Борисов ”. Той добави, че държавното управление е позволило закъснения в европейското финансиране за българската стопанска система, което е довело до вреди и пропуснати изгоди. За нас демократична и европейска България е на първо място, даже и над партийните ползи, заключи Ковачев.

Стефан Сежурне ( “Обнови Европа ”) уточни, че настоящото българско държавно управление е вдъхнало нова сила на България и Европейски Съюз. Подкрепяме тази смяна, съобщи тай. По неговите думи нашата страна има особена роля в предстоящото приемане в Европейски Съюз на страните от Западните Балкани. Не може да попарваме очакванията на българите да се причислят към Шенген, добави Сежурне.

Филип Ламбертс (Зелени) съобщи, че България и Румъния би трябвало да бъдат признати в Шенген. Той настоя днешните генерации да обезпечат чиста природа за своите наследници.

Ангел Джамбазки (Европейски консерватори и реформатори) означи, че българските жители виждат високи цени, тъй като България не е в Шенген. Това е, тъй като икономическите ползи на част от европейските страни пречат, разяснява той. Джамбазки настоя министър председателят да сложи този въпрос пред своите сътрудници от Европейски Съюз с “тропане по масата ”.

Гунар Бек ( “Идентичност и народна власт ”) поздрави българското държавно управление за подхванатата инспекция на договорката за доставка на газ сред България и Турция. Той добави, че Южният газов кулоар се употребява за “изпиране ” на съветски газ през Турция и за заобикаляне на европейските наказания. Бек поддържа визията на Австрия, че Шенген би трябвало да се разшири, откакто се реформира.

Илхан Кючюк (ДПС/ “Обнови Европа ”) съобщи, че в случай че има консенсус по един въпрос от години сред Европейска комисия, евродепутатите и българския народен хайлайф, това е тематиката “Шенген ”. Европейски Съюз рискува доста, в случай че разширението на Шенген не се случи до края на тази година. Българската стопанска система търпи големи вреди, добави той.

Клеър Дейли (Левите) уточни, че България е чудесна страна с прелестни хора, само че остава най-бедната в Европа. Тя означи, че новото ръководство е постигнало промени и настоя за заблуждение под отговорност за участниците в корупцията.

Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) настоя България да се върне към стабилността и предвидимостта, която имаше преди години. Инвеститорите идваха и оставаха, само че през днешния ден това не е по този начин, добави той.

Елена Йончева (БСП/СиД) сподели, че следва да се види дали поръчката за промяна в правораздаването ще се реализира. Тя попита премиера дали е подготвен да окаже напън над Австрия и Нидерландия за Шенген.

Искра Михайлова (ДПС/ “Обнови Европа ”) предложи България да способства с амбициозно и градивно присъединяване в осъществяването на европейските политики, изключително за енергийна сигурност и самостоятелност.

Ева Майдел  (ГЕРБ/ЕНП) уточни, че държавните управления у нас преди кабинета на Денков са оставили чувство за неизясненост измежду останалите в Европейски Съюз за българската позиция във връзка с военната помощ за Украйна и войната, подхваната от Русия. Заради тези съмнения е значимо да се обясни дали България управлява спазването на изискванията на дерогацията за вноса на съветски нефт за “Лукойл ”, сподели тя.

Цветелина Пенкова (БСП/СиД) разяснява, че поради политически ползи България и Румъния не са пълноценни членове в Европейски Съюз с неприемането им Шенген и еврозоната. Тя дефинира това като дълготрайна дискриминация.

" Разочароващо е, че част от българските евродепутати през днешния ден се пробваха да внесат ненужно разделяне ", съобщи в отговорите си министър председателят Денков. " Нашето ръководство ще работи за европейското развиване на България. Трябва да обединим старания там, където намерим общи решения ", прикани той.

България в никакъв случай при нашето ръководство не е нарушавала европейските регламенти, нямам информация за преди този момент, във връзка с преработката и износа на петрол и нефтопродукти, сподели министър председателят.
Денков означи, че вследствие на работата на държавното управление отпадна механизмът на Европейска комисия за съдействие и инспекция и нарастването на директните задгранични вложения е над 50 %. Това е явен знак, че напъните на българското държавно управление се схващат и поддържат, заключи министър-председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР