Усещате изтръпване на зъбите след студени, горещи, сладки храни и

...
Усещате изтръпване на зъбите след студени, горещи, сладки храни и
Коментари Харесай

Защо изтръпват зъбите?

Усещате изтръпване на зъбите след студени, горещи, сладки храни и питиета

Сигурни сте, че нямате дентални проблеми като бездънен кариес или пародонтит, тъй като напълно скоро сте ходили на ортодонт.

Възможно е да сте провокирали казуса, като сте си нанесли неголеми контузии с прекомерно твърда храна, с късане на конец с предните зъби, с навика да дъвчете молив, писалка или различен предмет.

Вероятно е изтръпването да се дължи на безконечния запозрян – напрежението. През деня нервното напрежение може да докара до несъзнателно притискане на зъбите, а през нощта – до скърцане.

В доста случаи обаче изтръпването е резултат от заболяване отвън устната празнина. Чести виновници са възпалените синуси при зараза на горните дихателни пътища или след прекаран грип. Засегнат в студа лицев нерв също води до изтръпване.

Усещането е неприятно и би трябвало безусловно да установите повода. Все отново идете на първо време при стоматолог, който да изключи пародонтит, начален етап на цирей, кариес и неговите затруднения пулпит и периодонтит.

След това посетете персоналния си доктор, с цел да откри дали вероятно няма синусна зараза, обиден лицев нерв и дефицит на витамин В12, който води до дентални проблеми.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР