Усъвършенствана версия на познатия ни дизелов двигател 1.6 i-DTEC с

...
Усъвършенствана версия на познатия ни дизелов двигател 1.6 i-DTEC с
Коментари Харесай

Новият дизел на Honda харчи под 4 на 100

Усъвършенствана версия на познатия ни дизелов мотор 1.6 i-DTEC с мощ от 120 к.с. ще бъде включена в гамата на десетото потомство на Honda Civic в Европа от пролетта на 2018 година. Според японците, силовият елемент ще предлага извънредно добра композиция от високи динамични индикатори, ниски равнища на отработените газове и най-много спестовност на гориво.

Първите създадени бройки от него към този момент минаха формалните проби според новите международни стандарти за разход на гориво и нездравословни излъчвания (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure - WLTP), които влизат в действие от тази година.

Докато данните от нормалните европейски проби (New European Driving Cycle - NEDC) се основават на научен шофьорски профил, новите стандарти са създадени според настоящи данни от шофиране в разнообразни точки от света. По този метод пробата дава допустимо най-реални резултати.

Инженерите на Honda са внесли редица обилни усъвършенствания в мотора и в ауспухната система. Икономията на гориво в новия Honda Civic 1.6 i-DTEC се показва в разход, започващ от 3.7 л/100 км и нездравословни излъчвания от СО2 от 99 г/км (в WLTP цикъл).

Промените в 1,6-литровия дизел включват понижаване на триенето в цилиндрите. Това е реализирано с помощта на потребления за буталата високотехнологичен материал – издръжлива хром молибденова сплав, както и на извънредно прецизното хонинговане на стените на цилиндрите, с цел да се обезпечи по-плавното придвижване на буталата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР