US Open не ни даде възможността да гледаме реванш между

...
US Open не ни даде възможността да гледаме реванш между
Коментари Харесай

Кой спечели повече тази година - Джокович или Алкарас

US Open не ни даде опцията да гледаме реванш сред Новач Джокович и Карлос Алкарас, само че пък сърбинът сграбчи следващата си титла от Големия шлем, която сигурно е затворила раната след загубата на Уимбълдън от 20-годишния испанец.
 Новак Джокович след триумфа на US Open - пречи ли му фактът, че е от Сърбия
Пречи ли му на Новак Джокович, че е сърбин

Ето какво мисли самият той

Разбира се, в тениса купите са свързани и с огромни наградни фондове, а пък подреждането в международната класация - с доста милиони. И след триумфа си на американските кортове Ноле още веднъж е на върха в листата на АТП. Може да се похвали и с друго достижение - стана първият тенисист, който към този момент е проработил над 10 милиона $ за 2023 година

Това се дължи на наградния фонд от три милиона $, който Новак Джокович завоюва от US Open. С него надскочи извоюваните до този миг от Карлос Алкарас над девет милиона $ от началото на годината. И в случай че испанецът беше съумял да победи и в Съединени американски щати, обстановката щеше да е много по-различна. Но този пък шансът не бе на негова страна.
 Снимка 633704

Изгледите са сърбинът за четвърта поредна година да приключи сезона като тенисистът с най-високи доходи. Миналата година, макар че пропусна няколко шампионата поради отхвърли си да се имунизира против COVID-19, още веднъж натрупа над девет милиона от наградни фондове. Но безспорният му връх е през 2015 година, когато забогатя с повече от 21 милиона $.

36-годишният Новак Джокович е тенисистът, спечелил най-вече пари на корта спрямо всеки различен собствен сътрудник - както за един сезон, по този начин и за цялата си кариера. Повече от 175 милиона $ е общата му облага от наградни фондове - достижение, което го прави най-високоплатеният тенисист, предава AS USA.
 Карлос Алкарас и страстите след отпадането от US Open
Тежкото признане на Алкарас след загубата от Медведев

Как ще продължи напред

На този стадий сътрудника му Карлос Алкарас е спечелил скромните 14 милиона. И единствено времето ще покаже дали един ден ще успее да надмине триумфа на сърбина, на който намерено се възхищава.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР