Уругвай победи късно снощи Португалия с 2:1 на осминафиналите на

...
Уругвай победи късно снощи Португалия с 2:1 на осминафиналите на
Коментари Харесай

Уругвай изхвърли Португалия от Мондиала

Уругвай победи късно нощес Португалия с 2:1 на осминафиналите на Световното състезание по футбол в Русия. Големият воин за урусите е Единсон Кавани, който осъществя и двата гола, класирайки тима за четвъртфиналите. В идната фаза Уругвай ще се изправи против Франция.

Така Световното състезание завърши за една от огромните международни звезди – Кристиано Роналдо. В един ден, единствено няколко часа по-късно, португалецът се прибира у дома, като последва огромния си противник Лионел Меси.

Дуото Кавани – Луис Суарес изцяло засенчи Роналдо, който бе спрян от дисциплинираната отбрана на Уругвай. Още в 8-ата минута Луис Суарес центрира отляво, а Единсон Кавани с глава засече топката във вратата на Руй Патрисио.

В 22-ата минута Луис Суарес стреля хитро от директен свободен удар, като провря топката под стената, само че вратарят на португалците мазета. В 32-ата минута Роналдо получи страхотна опция да изравни от директен свободен удар, съвсем от границата на наказателното поле. Звездата обаче би в стената

В 55-ата минута бранителят Пепе изравни и върна очакванията на Португалия. Рафа Герейро центрира, Пепе надскочи отбраната, насочвайки топката във вратата за 1:1. Радостта на португалците обаче търпя няколко минути, защото Кавани още веднъж попадна в прегръдките на съотборниците си. Този път Пепе се трансформира в виновник за Португалия, увисна при центриране, топката попадна в Нандес, който откри Кавани. Голмайсторът сподели целия си боеприпас от талантливост и прати топката със страховит фалцов удар във вратата на Руи Патрисио за 2:1.
В 70-ата минута обаче Кавани получи травма и излезе накуцвайки, като бе заменен от Кристиан Стуани. Последваха няколко смени и в двата тима, само че Роналдо и компания по този начин и не стигаха до действително голово състояние пред Муслера. В 85-ата минута Мануел Фернандеш насочи прекрасен удар, само че вратарят на на Уругвай се оправи.

В добавеното време се стигна до повечко напрежение на терена. Роналдо имаше съществени искания към съдията, който не маркира нарушаване против Куарешма. Заради държанието си Роналдо получи и жълт картон. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР