Урсула фон дер Лайен призова за удвояване на усилията за

...
Урсула фон дер Лайен призова за удвояване на усилията за
Коментари Харесай

``За да провалим плановете на Путин``: Фон дер Лайен призова за удвояване на усилията за военна помощ за Украйна - Свят

Урсула фон дер Лайен прикани за удвояване на напъните за военна поддръжка за Украйна, с цел да ѝ се помогне да отблъсне съветската инвазия. Председателят на Европейска комисия насочи своя призив по време на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи Франс прес.

" Трябва да продължим с доста масираната нужна поддръжка за Украйна, с цел да провалим империалистичните проекти на Путин. (...) Време е да ускорим това, тъй като Украйна има потребност от материали за оцеляването си ", съобщи Урсула фон дер Лайен.

Фон дер Лайен упорства да се ускори производството на общоприетоо въоръжение, като да вземем за пример муниции, от което " Киев има обезверена потребност ".  " Не е допустимо да би трябвало да се чакат месеци, години, преди ние да сме в положение да се превъоръжим с тях, с цел да можем да ги изпратим на Украйна ", сподели тя.

Страните от Европейски Съюз изследват в този момент опциите да пристъпят към взаимни покупки на муниции за Украйна, споделиха дипломатически източници в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР