Урсула фон дер Лайен е приела оставката на Мария Габриел

...
Урсула фон дер Лайен е приела оставката на Мария Габриел
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Приех оставката на Мария Габриел като еврокомисар

Урсула фон дер Лайен е приела оставката на Мария Габриел като еврокомисар. Това стана ясно от изказване на ръководителя на Европейска комисия. " Комисар Мария Габриел ме осведоми, че през днешния ден тя ще се яви пред президента на Република България, с цел да получи институционален мандат за съставяне на държавно управление. Поради това тя подаде оставка като член на колегиума на членовете на Комисията. Приех оставката ѝ ", разгласи Фон дер Лайен.
 
Вижте останалата част от изказването на шефката на Европейска комисия:
" Бих желала да благодаря на Мария Габриел за нейната работа като комисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта. В продължение на три години и половина в тази си роля тя способства доста за постигането на прогрес по целите на Комисията в тази област. Благодарна съм по-специално на комисар Габриел за отличното осъществяване на нашата водеща иновационна стратегия " Хоризонт Европа ", за мощния подтик на нововъведенията и започващите предприятия посредством Европейския съвет по нововъведенията и за персоналния ѝ ангажимент за триумфа на Европейската година на младежта.
Бих желала също по този начин да благодаря на комисар Габриел за нейния градивен и другарски принос към работата на Колегията на членовете на Комисията като цяло.
Пожелавам на Мария Габриел всичко най-хубаво и съм уверена, че нейният европейски опит в този и в предходния колегиум на членовете на Комисията ще бъде потребен за България.
Считано от този миг, изпълнителният заместник-председател Маргрете Вестегер и заместник-председателят Маргаритис Схинас поемат отговорност за ресора на комисар Габриел. Изпълнителният заместник-председател Вестегер ще дава отговор за нововъведенията и научните проучвания, а заместник-председателят Схинас ще дава отговор за образованието, културата и младежта ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР