Уролозите в „Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда“ отстраниха тумор на

...
Уролозите в „Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда“ отстраниха тумор на
Коментари Харесай

Отстраниха тумор от бъбрек в София

Уролозите в „ Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда “ отстраниха израстък на бъбрека с величина 2 см посредством роботизираната хирургична платформа Да Винчи без прекъсване на кръвообращението на органа. Операцията изисква висок клас хирургични умения и точност на осъществяването, а в това време дава като преимущество за пациента най-нисък вероятен риск от загуба на бъбрека или увреждане на неговата функционалност. Извършена по този метод, интервенцията е рядка даже за огромните урологични центрове в международен мащаб.

Обикновено при интервенции за рак на бъбрека се постанова прекъсване на кръвообращението на органа сред 10 и 20 мин., с цел да се ограничи кръвозагубата, до момента в който се отстранява образуванието. Счита се, че това е приблизителното време без кръвоснабдяване, в което бъбречната функционалност може да бъде непокътната без последици. Практиката демонстрира, че бъбречната тъкан може да „ преживее “ и по-дълго без О2, само че стремежът е това спиране да е допустимо най-кратко, с цел да се лимитират рисковете за пациента.

„ Извършихме интервенцията благодарение на робота Да Винчи с нулево спиране на кръвоснабдяването при пациент с спомагателни фактори и затруднения, които я вършат високорискова. Разположението на тумора и множеството сраствания на коремните органи, в резултат на предходни интервенции, ни доведоха до решението да използван тъкмо този органосъхраняващ хирургичен метод. “, изясни елементи за интервенцията доктор Калоян Давидов, шеф на отделението по Урология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.

Уменията и 5-годишният лапароскопски опит на екипа при тумори на бъбрека в композиция с опциите на системата Да Винчи разреши този вид неповторима хирургична интервенция да бъде приложена с убеденост и да се минимизират рисковете от загуба на органа. Роботът обезпечава извънредно фини придвижвания на инструментите, съвършено зрително поле за хирурга и доста висока точност при процедурата. По този метод хубавичко част на бъбрека е непокътната и има най-големи шансове да действа добре. В деня след интервенцията, пациентът става и е раздвижен, като се чака в околните дни да се върне към нормалните си ежедневни действия.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР