Уролози от МБАЛ - Смолян, оперираха успешно огромна простата на

...
Уролози от МБАЛ - Смолян, оперираха успешно огромна простата на
Коментари Харесай

Уролози от Смолян извадиха простата за Гинес

Уролози от МБАЛ - Смолян, оперираха сполучливо голяма простата на 78-годишен мъж от Баните, оповестиха от Урологичното поделение. При интервенцията медиците извадиха от тялото на пациента простатна жлеза с тегло 800 грама. В обикновено положение тя тежи не повече от 40 грама, а на интервенция се подлагат жлези с тегло сред 60 и 150 грама, прецизираха експертите.

78-годишният мъж бил признат в болничното заведение в доста тежко положение. На идващия ден е осъществена интервенцията. Направена е хистология, която е отчела негативни резултати. Лечението минало сполучливо и пациентът към този момент е изписан. 

„ Операцията беше извънредно тежка заради простата причина, че огромният размер на простатната жлеза означаваше огромно кървене, доста огромни опасности от затруднения и следоперативни грижи. Ние като екип останахме удовлетворени. Смятам, че свършихме добра работа в един нетрадиционен случай, който не се среща в ежедневната ни работа. Мога даже да кажа, че в цяла България и в международен мащаб рядко се срещат толкоз огромни жлези “, разяснява доктор Петър Кръстанов. 

Лекарите поучават мъжете над 50 година да не отсрочват прегледите при уролог. Те би трябвало да посещават експерт най-малко един път годишно, защото при всеки втори мъж над тази възраст пораждат проблеми с простатата.

Аденомът на простатата е доброкачествено увеличаване, а карциномът злокачествено. Симптомите при двата случая са идентични.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР