Урок по история за 9-и септември на Демократична България, предизвика

...
Урок по история за 9-и септември на Демократична България, предизвика
Коментари Харесай

9 септември скара депутатите: От покаяние до деца на номенклатурата, ДБ напусна залата

Урок по история за 9-и септември на Демократична България, провокира остра реакция на Българска социалистическа партия и скара депутатите. В знак на митинг на народните представители от Демократична България напуснаха пленарна зала.

До абсурда се стигна, откакто пръв взе думата Атанас Атанасов. За да има помиряване, би трябвало да има смирение , уточни той в декларация от името на парламентарната група. И напомни за принудително завладяване на централната и локалната власт в България, проведено от опозиционната политическа коалиция Отечествен фронт и осъществено през нощта на 8 против 9 септември 1944 година.

" Да напомня на народните представители и цялата българска общност, че през днешния ден е 9 септември. На тази дата през 1944 година е осъществен типичен държавен прелом с присъединяване на непозната армия. Българската страна е окупирана от Червената войска и под въздействието проведено и логистично обезпечено от тази непозната войска в България е осъществен прелом, който след това дава опция да бъде открит комунистически режим, който 45 години разделя българската нация. Искам без да звучи патетично, само че би трябвало да бъдат припомнени избрани условия, тъй като е значимо да има памет за това, което се е случило ", съобщи Атанасов.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Александър Симов от Българска социалистическа партия обаче го отвърна, че 9 септември е празник за доста хора, както и за родителите на депутатите от " Демократична България ".

" От всеки различен съм очаквал декларация за 9 септември, само че не и от " Демократична България ". Половината от тук са деца на остарялата номенклатура ", уточни Симов в декларация от името на група във връзка 9 септември и продължи като посочи, че парламентарната естрада помни ужасно доста политически есета на тази тематика.

" Помни ужасно доста политически извършения. Тази естрада помни всевъзможни оратори, които са изкарвали политическите си комплекси по най-неочаквани и поетични способи. Изненада няма. 9 септември не би трябвало и не може да бъде употребена като политическа дъвка на някои сили, които тъй като не могат да предложат проект за България през днешния ден, непрекъснато да се пробват с мръсните с ипръсти да бъркат в историята ", сподели още Александър Симов.

По време на декларацията на народния представител от Българска социалистическа партия, депутатите от " Демократична България " напуснаха залата ".

" Напускайте залата, потвърждавате единствено какъв брой съм прав " , акцентира Симов.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

По думите му от " Демократична България " са подготвени да кажат всичко, само че когато пристигна момента да чуят непознатото мнение, напущат залата. " Ето това непрекъснато разделяне в България ражда нашата невъможност да родим взаимен план за бъдещето.

Онова, кето е станало може да бъде подложено на критика доста, само че е почнал градежа на една друга Бългаия, уточни още той.

" Започна градеж на нещо друго и никой няма право да споделя на хората, които са се борилии че са дали живота си, че са нарушители. Дадените жертви от левицата, срещат ето това - напускането на залата, махането от тук и по-късно след това си викаме за какво в България нищо не върви. Защото нашата история я употребяват ето такива - децата на остарялата номенклатура, с цел да могат да пишат политически биографии ", сподели още депутатът от левицата.

Според него на историята би трябвало да може да се гледа умерено.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Думата взе и Тошко Йорданов от Има Такъв Народ, който отвърна Симов, че дата е черна и докарва на власт едни нарушители. Той си напомни детските години, когато негови познати с родители в актива на Българска комунистическа партия имали прислужници.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

Председателят на Народното събрание несполучливо се опита да поведе съвещанието на депутатите по заложения дневен ред. И след близо 30 минути кавги съумя.

 Снимка: Българска телеграфна агенция
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР