Уреждането на конфликта в Украйна е възможно само чрез създаване

...
Уреждането на конфликта в Украйна е възможно само чрез създаване
Коментари Харесай

Путин заговори за траен мир в Украйна, демагогства пред чужди журналисти

Уреждането на спора в Украйна е допустимо единствено посредством основаване на условия за дълготраен мир. Кратките примирия няма да оказват помощ - те ще бъдат употребявани от врага единствено за превъоръжаване.

Това съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с медийните ръководители на страните от БРИКС, съобщи ТАСС. Този месец Русия е хазаин на срещата на върха на БРИКС.

„ Ако приказваме за някакви мирни процеси, то това не би трябвало да са процеси, свързани с помирение за седмица, две или година, през които да се превъоръжат страните от НАТО и да се запасят с нови муниции. Нуждаем се от условия за дълготраен, резистентен и дългогодишен мир, осигуряващ идентична сигурност за участниците в този сложен развой “, сподели Путин.

Русия е подготвена да води разговор за спокойно преустановяване на спора в Украйна, само че единствено на основата на Истанбулските съглашения, добави той.

„ …Готови да водим разговор за спокойно преустановяване на спора, само че единствено въз основата на документа, който беше направен по време на подробни договаряния в продължение на няколко месеца и парафиран от украинската страна. На тази база сме подготвени да продължим да работим за преустановяване на спора “, разясни съветският президент./ БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР