Уреди за понижаване на сметките за ток, които според търговците

...
Уреди за понижаване на сметките за ток, които според търговците
Коментари Харесай

Експертите съветват: Как да намалим сметките за ток и парно

Уреди за намаление на сметките за ток, които съгласно търговците могат да занижат разноските за електрическа енергия с 30-40% и даже 75%, могат да компенсират не повече от 3-4 киловата от битовата консумация, само че никога нямат рекламираните благоприятни условия.

Затова най-сигурни остават потвърдените с практиката способи за понижаване на сметките, поучават специалистите, представени от " Монитор ".

Как да пестим сила

• Подменете електрическите крушки с енергоспестяващи или LED. В съпоставяне с класическите ел. крушки те пестят до 80% от електрическата енергия.

• Дръжте изключени зарядните устройства за телефони, джобни компютри, камери и други лични устройства, тъй като са енергийни " вампири ".

• Размразявайте продуктите от вечерта в хладилника, а не в микровълновата. Почиствайте торбичката на прахосмукачката преди потреблението на уреда.

• Използвайте тостер, електрическа кана или тенджера под налягане, вместо електрическата печка, защото дребните уреди употребяват по-малко ток.

• Поставете хладилника по-далеч от готварската печка, отоплителни уреди или директна слънчева светлина, защото с всеки един градус над 20 градуса Целзий, потреблението му нараства с към 6%.

• Използвайте по-кратки стратегии на пералнята, сушилнята или миялната, и с по-ниски градуси, защото 85% от употребявания ток отива за затопляне.

• За тези, които употребяват бойлер, е значимо да имат поради часовете на нощната цена. Намаляване на разхода може да се реализира посредством оставяне на термостата на 60-65 градуса и източване на резервоара на всеки три месеца.

• Инвестицията в ел. уреди клас " А " си заслужава дълготрайно, въпреки да са малко по-скъпи, защото през годините ще консумирате по-малко електрическа енергия.

• С разклонител с доста гнезда и копче за изключване също се пести сила. С натискането единствено на един бутон, ще могат да се изключат доста електроуреди, в това число и такива, които харчат много ток при режим " stand-by ".

Как да понижим сметките за парно

• Направете добра топлоизолация на жилището си. Старата дограма натоварва сметката с 10-25%, сочат изследвания. Ефектът от сходна мярка би се усетил и през лятото, когато жилищата се охлаждат.

• Изолирайте стената зад радиатора с фолио. Пред радиаторите не поставяйте мебели, плътни пердета и радиаторни решетки. В противоположен случай потреблението на топлинна сила нараства с 10-20%.

• Когато заран всички излизат от вкъщи не затваряйте вентилите на радиаторите, а ги да се оставете на първа или втора степен. С включването единствено на един нагревател и необятно отворени порти, останалите пространства няма да се стоплят и сметката няма да падне, показват от " Топлофикация София ".

• Когато се постанова по-дълго време да се отсъства от жилището, е хубаво вентилите да се оставят на разделяне " звездичка ". Така в помещението ще се поддържа минимална температура (6-7 градуса) и даже на открито да е заплашителен мраз, радиаторите няма да замръзнат и да стане повреда.

• При проветряване, вентилът би трябвало да се остави на " звездичка " и прозорците да се отворят необятно за пет минути.

• Термостатичният вентил не би трябвало да се оставя дълго време под директното деяние на студения въздух, тъй като тогава той се отваря автоматизирано на оптималната степен и потреблението на сила от радиатора е доста огромна.

Жилището не трябва да се претопля.
Свързани вести Подпомагат бизнеса по три схеми поради скъпия ток Защо не би трябвало да спим на пуснато парно
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР