Урбанизацията не е нещо ново, но не можем и да

...
Урбанизацията не е нещо ново, но не можем и да
Коментари Харесай

Мръсният въздух и как да се справим с него у дома и в офиса

Урбанизацията не е нещо ново, само че не можем и да кажем, че е приключен развой. Градовете стават все по-големи и пренаселени, тъй като там хората намират препитанието си. Логично, това води до огромно скупчване на коли, фабрики и какви ли не други източници на замърсяване на едно място. През топлите месеци мръсният въздух, който всички дишаме, не се вижда толкоз. През студените обаче казусът лъсва още веднъж и още веднъж.
 4 метода да се оправим с мръсния въздух
4 метода да дишаме по-чист въздух

Как да облекчим тежкото състояние с мръсния софийски въздух

Така чистият въздух се трансформира в може би едно от най-скъпоценните неща на съвремието ни - гаранция и за положителното ни здраве. И в случай че минусът на века ни е, че замърсяваме въздуха и околната среда стремително, то позитивната му страна е, че технологиите се развиват от ден на ден.

Благодарение на това развиване можем да се погрижим за въздуха в затворените пространства, които обитаваме.
 Домът, мръсният въздух и навиците, които го основават
Въздухът вкъщи ни убива

Защо и по какъв начин да го предотвратим

На пазара сега има огромно многообразие от уреди, които пречистват въздуха в затворените пространства. В по-ниския ценови клас (до 500 лева.) можем да се оборудваме с пречиствател на Rohnson, Sencor, Gorenje или Tefal. В по-високия (над 500 лева.) пък можем да открием пречиствателите на Philips, Electrolux, DeLonghi и Sharp.

В тима на най-хубавите неотдавна е и LG PuriCare.

Тайната е във външния тип

Ако съдим по фотосите ще останем с усещането, че е дребен и стилен, само че това не е тъкмо по този начин. Пречиствателят на въздух на LG е висок малко над метър и необятен 37 см, а формата му е кръгла. За множеството хора това евентуално биха били дефекти, само че пък тъкмо там се крие силата му.
 Снимка 400151

Благодарение на размерите си, LG PuriCare може да пречисти въздуха в помещение с повърхност до 91 кв.м, а кръглата му формата спомага да гълтам и по-късно да разпръсква пречистения въздух във всички направления.

Пречистване на 360 °

За това спомага функционалността Clean Booster. Когато бъде задействана, в горната част на LG PuriCare се задейства вентилатор, който се върти на 360°. По този метод разпръсква пречистения въздух на съвсем осем метра в цялото помещение.

Филтрите

Пречиствателят на LG идва с два филтъра, които пречистват влезлия в тях въздух от фини прахови частици, алергени, домашни миризми и нездравословни химикали.
 Снимка 400163

Филтрите са ситуирани в горната и в долната му част. Горният пречиства въздуха в горната част на помещението. Задачата на долния пък е да пречисти въздуха там, където най-често се подвизават пълзящите ни бебета и домашните ни любимци.

Смяната на филтрите зависи от замърсеността на въздуха в помещението, в което е LG PuriCare. Това значи, че могат да изкарат както една година, по този начин и три месеца. Но можем да удължим потреблението им, почиствайки ги с прахосмукачка.

Всичко на показ
 Снимка 400148

От екрана на пречиствателя можем да разберем каква е концентрацията на фини прахови частици и миризми в познатата ни цветова разновидност от зелено към алено. Така ще сме наясно с какво пълним дробовете си във всеки един миг.

Дръж кормилото
 Снимка 400164

Можем да управляваме LG PuriCare по три метода - боравейки непосредствено с екрана му, посредством особено отдалечено и посредством мобилно приложение, което първо би трябвало да свалим на смарт телефона си.

Именно поради всички тези преимущества, цената на LG PuriCare е по-висока от тази на пречиствателите на въздух във високия ценови клас - 2499 лева
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР