Ураганният вятър нанесе сериозни щети в цялата страна, основно в

...
Ураганният вятър нанесе сериозни щети в цялата страна, основно в
Коментари Харесай

Ураганният вятър нанесе сериозни щети в страната

Ураганният вятър нанесе съществени вреди в цялата страна, главно в Западна България. Бурята събори изолационни покрития, отнесе покриви, прозорци, дървета бяха изкоренени или пречупени и затрупаха коли. Въпреки предизвестията за червен код поради рисков вятър и апелите за обезопасяване на незакрепени предмети, улиците и тротоарите се трансфораха в бунища от разлетели се отпадъци.
Кризисният щаб на община Враца разгласи отчасти бедствено състояние още сутринта, като там бяха подадени над 50 сигнала за вреди.> Имаше паднали и изкоренени дървета, повредени елементи от покривни структури и фасади на здания, прекратени електропроводници, счупени витрини и контейнери за битови боклуци, обърнати химически тоалетни. Прекъснати бяха електропроводи в два  квартала. Без ток останаха и селата Паволче, Челопек, Лютаджик и Бели извор. Поривите напразно на моменти бяха над 130 км/ч. /> В Министерство на вътрешните работи също реагираха на сигнали за паднали предмети, дървета и клони. Екипите на Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " оповестиха, че множеството сигнали са били от София, Враца, Монтана, Кюстендил и Перник.>
Аварийните екипи на Столичната община работиха на терен по голям брой сигнали - за изтръгнати покривни настилки, паднали билбордове, наклонени застрашително или съборени дървета.  Бурята събори цялата изолираност на стена на 45-о учебно заведение.
Силният вятър в София стана причина за закъснения в полетите на летище " София " и за пренасочване на самолети. Само до обяд пет самолета бяха пренасочени към летището в Пловдив. Други кръжаха над столицата в очакване вятърът да поутихне.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР