Ураганната буря причини тежки наводнения в Северна Германия. Особено тежко

...
Ураганната буря причини тежки наводнения в Северна Германия. Особено тежко
Коментари Харесай

Ураганна буря в Германия: Загинала жена, хиляди евакуирани, щети за милиони

Ураганната стихия аргументи тежки наводнения в Северна Германия. Особено тежко наранени са провинциите Шлезвиг-Холщайн и Мекленбург-Предна Померания. За цялото крайбрежие на Балтийско море продължава да е в действие предизвестие за заплаха от прииждащи води . Местните служби за мореплаване и хидрография чакат равнището на водните маси да е до 1,15 метра над междинното.

Една 33-годишна жена, живееща на остров Фемарн, почина, откакто автомобилът ѝ е бил премазан от паднало дърво . Ураганът по бреговете на Германия докара до наводнения и мощни приливни талази в доста обитаеми места.

Във Фленсбург, Кил, Любек, Шлезвиг и Висмар са наводнени голям брой улици, а засегнатите градски райони са отцепени. Полиция и пожарна извличат отнесени от водните маси коли, паднали дървета и мебелировка.

В град Фленсбург проявлението на водите е доближи рекордно равнище за последния век – към среднощ то е било повече от 2 метра над междинното, оповестиха управляващите в Росток, представени от. За последно сходни наводнения там е имало през 1904 година, сподели представител на Федералната работа по мореплаване и хидрография. От съображения за сигурност електричеството на пристанището във Фленсбург е била отчасти изключено.

В провинция Шлезвиг-Холщайн от през вчерашния ден до момента са евакуирани голям брой крайбрежни обитаеми места. Само в град Кил броят на засегнатите хора евентуално е към 2000 души, преценят локалните управляващи. Щетите по бреговете и по островите се правят оценка на трицифрено число в милиони. Подобряване на обстановката се чака едвам към понеделник.

Снимката е илюстративна
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР