Ураганен вятър връхлетя Подбалкана, евакуират учениците Ураганен вятър със скорост

...
Ураганен вятър връхлетя Подбалкана, евакуират учениците Ураганен вятър със скорост
Коментари Харесай

Ураганният вятър потроши магазин, щетите са големи СНИМКИ

Ураганен вятър връхлетя Подбалкана, изтеглят учениците

Ураганен вятър със скорост 90 км в час върна през днешния ден от учебно заведение възпитаниците на Професионална гимназия „ Ген. Владимир Заимов “ в Сопот. Входните порти на учебното заведение бяха строшени от бурята, затова образователните стаи не можеха да бъдат отоплени дейно, изясни директорката Катя Адърска. В същото време от нощта до късния следобяд през вчерашния ден в двора на учебното заведение хвърчаха парчета изолираща хартия и части мазилка от хидроизолацията на покрива на една от учебните здания.

Ураганният вятър връхлетя Подбалкана тази нощ и аргументи известни вреди в обитаемоте места от Калофер до Клисура. Вчера по улиците на Сопот и Карлово имаше обърнати контейнери за боклук и паднали клони.

Вятърът строши прозорец и витрина на магазин в центъра на Карлово. Според притежателя на компания " Пепита " вредата е най-малко 1000 лв.. Витрината бе сложена в шатра на основната улица „ Ген. Гурко “. Сутринта бях шокиран – шатрата бе разрушена от вятъра, стъклата на витрината бяха на части. Подобна стихия имаше тъкмо преди година, тогава се случи същото, изясни служителят Николай Николов, до момента в който събираше отломките от обзавеждането. По улиците в града имаше паднали пътни знаци и пътни табели, обърнати контейнери за боклук.

Северната част на Карлово от сутринта е без ток. Според жителите от регионите към някогашната фабрика „ Карловска коприна “ и в кварталите в полите на Балкана повода е скъсани от бурята проводници. Без ток за няколко часа бяха Розино и Христо Даново.

Има повреди и по покрива на постройката на някогашния ХЕИ-Карлово, която е от години е неизползваема.

Точно преди година вихър повреди друга част от покрива на тази постройка, унищожени бяха покривите на МБАЛ „ Д-р Киро Попов “ и Средно учебно заведение „ Христо Проданов “. напомни заместник-кметът Стойо Карагенски. Още тогава общината разгласи конкурс за социална поръчка, който завърши и сега определената компания прави ремонтите. Поради неприятното време дейностите краткотрайно са спрени,но незабавно щом изискванията продължат компанията ще възобнови работа по покрива на ХЕИ. Останалите обекти са приключени още през лятото на 2018-та посочи Карагенски.

Днес още сутринта от администрацията на община Карлово предизвестиха жителите на района за мощен вятър със скорост към 90 км в час. От Кризисния щаб, ръководен от кмета на община Емил Кабаиванов, поучаваха жителите са бъдат внимателни при придвижването си по улиците и да не се движат покрай постройките, заради заплаха от падащи предмети. От щаба поучаваха жителите да приберат от терасите и балконите предмети, които може да паднат и наранят някого, а собственците на строителните компании да укрепят скелетата.Предупрежденията останаха в действие и за през днешния ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР