Ураганен вятър вилнее в София, алармират столичани. Силната буря се

...
Ураганен вятър вилнее в София, алармират столичани. Силната буря се
Коментари Харесай

Ураганен вятър в София, оранжев код за цялата страна

Ураганен вятър вилнее в София, сигнализират столичани. Силната стихия се появи преди час, като набира скорост. Въпреки слънцето и високите градуси, бъдете деликатни при разходки, тъй като вятърът е извънредно мощен. 

Припомняме, че при всеки сходен вятър има доста паднали клони. От " Гражданска отбрана " обявиха за организация ПИК, че за момента няма сигнали за вреди или за паднали клони. 

От „ Аварийна помощ и предварителна защита ” към Столична община пък са получили за момента два сигнала за паднали клони и дървета вследствие на мощния вятър в София. 

Във връзка с оповестения жълт код за мощен вятър четири екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” са на терен. От общината припомнят на жителите да бъдат деликатни при напредването си навън и изключително в паркове и лесопаркове, както и да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища, търговски обекти. Прогнозата е за динамично време. 

" Изпълнителите на строителни обекти да ревизират положението на строителните оградите, крановете, скелета и да подхващат дейности по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни детайли също да ревизират обектите си ", приканват още от Столична община. 

Оранжев код за мощен вятър е в действие за цялата страна, в някои области ще вали изобилен дъжд, в други ще се образуват поледици, сочи информация на уеб страницата на  Национален институт по метеорология и хидрология

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР