Ураганен вятър нанесе сериозни материални щети в цялата страна. В

...
Ураганен вятър нанесе сериозни материални щети в цялата страна. В
Коментари Харесай

Ураган със 130 км в час помита много градове в България: Вижте щетите в София и Враца

Ураганен вятър нанесе съществени материални вреди в цялата страна. В областите Враца и Монтана бе публикуван червен код за доста рисково време в сряда, съобщи. 

В София спешните екипи на Столичната община работят по сигнали за паднали клони, дървета и ламарини в София в резултат на мощния вятър, оповестиха от пресцентъра на Следствен отдел към окръжна прокуратура. От вторник вечерта досега те са се отзовали на над 30 сигнала. На терен са пет спешни екипа и работата продължава.

Във Враца бе оповестено отчасти бедствено състояние.

Към момента поривите напразно там са над 130 км/ч. Заради нанесените вреди, Кризисният щаб разгласи отчасти бедствено състояние за територията на Враца. При нужда ще бъдат включени и обитаеми места в региона, които имат съществени провали по инфраструктурата.

Подадени са над 50 сигнала на дежурния телефон. Най-сериозни са провалите в града, където има паднали и изкоренени дървета, повредени елементи от покривни структури и фасади на здания, прекратени електропроводи, счупени витрини и контейнери за битови боклуци. 

На територията на обитаемоте места поривите напразно са доста по-слаби, като в селата Челопек, Паволче, Лютаджик и Бели извор няма електрозахранване. В кварталите " Бистрец " и " Кулата " има прекратени електропроводници, а в село Власатица е повредена покривната структура на пенсионерския клуб.

Екипите на БКС и Пожарна сигурност работят по отстраняването на вредите.

Община Враца приканва жителите да се движат с нараснало внимание, а при опция да не излизат от домовете си поради заплаха от падащи предмети и пораждане на произшествия.

По три сигнала са получени в Перник и Монтана. 

Десетки са сигналите за вреди от вятъра в страната. Най-много са в Кюстендил. В два от случаите са паднали дървета. При третия случай отново дърво е паднало на пътя за граничен пункт Гюешево и се е наложило пътя да бъде затворен, до момента в който клоните бъдат отстранени.

От основна дирекция пожарна сигурност и отбрана на популацията обясниха, че и сега продължава обобщаването на ситуацията в страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР