Ураганът Мария в Атлантическия океан отслабна до тропическа буря. Това

...
Ураганът Мария в Атлантическия океан отслабна до тропическа буря. Това
Коментари Харесай

Ураганът Мария в Атлантическия океан отслабна до тропическа буря

Ураганът Мария в Атлантическия океан отслабна до тропическа стихия. Това заяви американският Национален център за ураганите от централата си в Маями, съобщи ТАСС, представен от Българска телеграфна агенция.

По негови данни оптималната скорост напразно в рамките на стихията е към 31,2 м/с. Мария се намира на 260 км югоизточно от нос Хатерас (щата Северна Каролина) и се движи на север със скорост от към 3,1 м/с.

По-рано управляващите в Северна Каролина оповестиха предизвестие за стихия в редица сектори от крайбрежието. Районите, които скоро може да попаднат в зоната на Мария, към този момент са напуснати от над 10 000 души. Властите предизвестяват, че въпреки и епицентърът на бурята да е надалеч от брега, стихията ще донесе мощен вятър и талази, което основава заплаха от съществени наводнения.

В страните от Карибския басейн към 60 души починаха вследствие на прекосяването на Мария.

Обикновено сезонът на ураганите в Атлантическия океан трае половин година - от 1 юни до 30 ноември. Дадено метеорологично събитие се класифицира като стихия и получава лично име, в случай че скоростта напразно в епицентъра му доближава 17,4 м/с. При скорост от 33 м/с и нагоре бурята става вихър.

/24 часа

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

Харесайте ни във FB
``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР