Ураганът Мария, който опустоши Антилските острови, отне живота на девет

...
Ураганът Мария, който опустоши Антилските острови, отне живота на девет
Коментари Харесай

Ураганът Мария взе жертви на Антилските острови

Ураганът " Мария ", който опустоши Антилските острови, лиши живота на девет души и прекъсна електрозахранването на Пуерто Рико. В Гваделупа има минимум двама починали, а други двама се водят за изчезнали. На остров Доминика, който бе изцяло унищожен от " Мария " седем души изгубиха живота си в разрушителната буря.
Комуникацията с острова е затруднена и жертвите най-вероятно ще се окажат доста повече, съобщи основният консултант на премиера Рузвелт Скерит. Спасителните задачи там за момента са невъзможни заради ураганните ветрове. Разузнавателен полет над острова даде съображение на Центъра за незабавни обстановки на Карибите да оцени почти вредите. Според неговия шеф Роналд Джаксън към 70-80% от постройките са разрушени. Ураганът „ Мария “, който се колебае сред четвърта и оптималната пета категория, продължава своя унищожителен път на северозапад и удари с цялостна мощност Пуерто Рико, прекъсвайки електрозахранването на острова.
Според кмета на Сан Хуан Кармен Юлин Крус “много елементи от града са изцяло наводнени. „ Животът ни, подобен какъвто бе до момента “, се промени изцяло “, сподели тя пред публицисти, събрани в леговище. Губернаторът на Пуерто Рико, Рикардо Росело, съобщи, че е изискал от президента Тръмп да разгласи бедствено състояние на острова. Това е най-унищожителният вихър в актуалната ни история. Никой не знае какви ще са вредите, сподели той пред CNN. Според него те ще са доста по-големи от породените от урагана „ Ирма “ преди едвам 10 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР