Ураганът Хилари се засили до категория 4 по пътя си към Южна Калифорния

...
Ураганът Хилари се засили до ураган от категория 4 в
Коментари Харесай

Ураганът Хилари се засили до ураган от категория 4 в четвъртък вечерта, съобщи Националната метеорологична служба.

Очаква се ураганът да удари Южна Калифорния с обилни валежи още този уикенд, след като си проправи път нагоре към полуостров Баха Калифорния в Мексико.

Синоптиците казаха, че бурята се очаква да доведе до 3 до 6 инча валежи, с максимални количества от 10 инча, в части от Долна Калифорния до неделя вечерта, с възможност за внезапни наводнения.

каза пред CBS News.

Бурята, която не се очаква да бъде ураган до момента, в който достигне Калифорния, се очаква да засегне югозападната част на САЩ със силни валежи от петък до началото на следващата седмица, „с пик в неделя и понеделник“, според Националния център за ураганите.

„Рядко е – наистина почти безпрецедентно в съвременните записи – тропическа система като тази да се движи през Южна Калифорния“, каза Постел Новини на CBS.

Последният път, когато Южна Калифорния беше ударена от тропическа буря, беше през 1939 г., преди бурите да получат имена, каза Дейвид Паркинсън, старши продуцент на времето и климата на CBS News. Няколко бури, които са били урагани или тропически бури, са засегнали щата оттогава, но дотогава са отслабнали до субтропични системи, отбеляза Паркинсън.

Прогнозираният път на бурята показа, че може да достигне сушата навсякъде от полуостров Долна Калифорния до чак на север до Санта Барбара, Калифорния. Един модел показа най-проливния дъжд в района на Палм Спрингс, след като бурята достигна сушата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР